1
Leg de pizzadegen op een plank, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. op kamertemperatuur rusten.
2
Rooster intussen de sesamzaadjes en pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Haal ze uit de pan. Bak de versnipperde ui in dezelfde pan met 5 el olijfolie. Laat 15 min. aanstoven. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng het gehakt met het korianderpoeder, de komijn, de kaneel, de gerookte paprika en een beetje cayennepeper, naar eigen smaak. Bak het gehakt in een pan met 1 el olijfolie. Roer regelmatig door met een spatel zodat het in fijne stukjes breekt. Breng op smaak.
4
Druk de pizzadegen met de hand plat (gebruik geen deegrol!). Leg ze op bakpapier en verdeel er de uien over. Voeg het vlees toe en bestrooi met het pijnboompitten-sesammengsel. Bak 20 à 25 min. in de oven.
5
Bestrooi de taarten met muntblaadjes. Meng de tahini, het citroensap en het water. Serveer deze saus met de taarten en geef er een slaatje bij.
1
Leg de pizzadegen op een plank, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. op kamertemperatuur rusten.
2
Rooster intussen de sesamzaadjes en pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof. Haal ze uit de pan. Bak de versnipperde ui in dezelfde pan met 5 el olijfolie. Laat 15 min. aanstoven. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng het gehakt met het korianderpoeder, de komijn, de kaneel, de gerookte paprika en een beetje cayennepeper, naar eigen smaak. Bak het gehakt in een pan met 1 el olijfolie. Roer regelmatig door met een spatel zodat het in fijne stukjes breekt. Breng op smaak.
4
Druk de pizzadegen met de hand plat (gebruik geen deegrol!). Leg ze op bakpapier en verdeel er de uien over. Voeg het vlees toe en bestrooi met het pijnboompitten-sesammengsel. Bak 20 à 25 min. in de oven.
5
Bestrooi de taarten met muntblaadjes. Meng de tahini, het citroensap en het water. Serveer deze saus met de taarten en geef er een slaatje bij.