Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, zet ze onder koud water en voeg wat zout toe. Breng ze aan de kook (reken op 20 min.).
2
Doe de gesnipperde ui en de (ontdooide) spinazie in een grote pan met olijfolie. Bak op een hoog vuur tot al het water verdampt is.
3
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de schelvis in grote stukken en leg ze in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Leg er de spinazie op.
4
Giet de gekookte aardappelen af en doe ze terug in de pot, weg van het vuur. Voeg de room toe en pureer ze met een pureestamper. Kruid naar wens en verdeel de puree over de spinazie. Strooi er wat geraspte parmezaan over en laat nog 15 min. in de oven gratineren.
5
Serveer het gerecht heet.
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, zet ze onder koud water en voeg wat zout toe. Breng ze aan de kook (reken op 20 min.).
2
Doe de gesnipperde ui en de (ontdooide) spinazie in een grote pan met olijfolie. Bak op een hoog vuur tot al het water verdampt is.
3
Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de schelvis in grote stukken en leg ze in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Leg er de spinazie op.
4
Giet de gekookte aardappelen af en doe ze terug in de pot, weg van het vuur. Voeg de room toe en pureer ze met een pureestamper. Kruid naar wens en verdeel de puree over de spinazie. Strooi er wat geraspte parmezaan over en laat nog 15 min. in de oven gratineren.
5
Serveer het gerecht heet.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 404/97 ; Vetten (g): 4,1 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,6 ; Koolhydraten (g): 7,7 ; Suikers (g): 0,6 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 6,4 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 559 ; Nutri-score: A
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 404/97 ; Vetten (g): 4,1 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,6 ; Koolhydraten (g): 7,7 ; Suikers (g): 0,6 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 6,4 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 559 ; Nutri-score: A