⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPenne met ricotta, spinazie en gegrilde zalm
Delhaize logo
  • Penne met ricotta, spinazie en gegrilde zalm
    A

Penne met ricotta, spinazie en gegrilde zalm

Penne met ricotta, spinazie en gegrilde zalmA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 350 g zalmhaasje
  • 450 g jonge spinazie
  • 2 teentjes look
  • 1/2 citroen bio
  • 400 g penne rigate
  • 250 g ricotta
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 350 g zalmhaasje
  • 450 g jonge spinazie
  • 2 teentjes look
  • 1/2 citroen bio
  • 400 g penne rigate
  • 250 g ricotta
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Haal de zalm 30 min. op voorhand uit de koelkast. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 1 dl kookvocht wanneer je de pasta na het koken afgiet. 
2
Bak ondertussen de geperste knoflookteentjes 2 min. op een zeer laag vuurtje in een wok of een grote sauteerpan met 4 el olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak op een hoger vuur tot het water bijna volledig verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. 
3
Verhit een pan met antiaanbaklaag op een hoog vuur. Snijd de zalm in 4 gelijke porties en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze in de hete pan en grill ze 1 min. per kant. Haal de pan van het vuur en laat de zalm nog even in de pan rusten. Breng op smaak met peper en zout. 
4
Voeg de ricotta toe aan de spinazie, samen met de dl kookvocht van de penne. Roer op een matig vuur en kruid naar wens. Haal de pan van het vuur, voeg de penne toe en roer alles goed om. 
5
Schep wat penne op een bord en verkruimel er de portie zalm over. Rasp er als afwerking nog wat citroenzeste over. 
1
Haal de zalm 30 min. op voorhand uit de koelkast. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar 1 dl kookvocht wanneer je de pasta na het koken afgiet. 
2
Bak ondertussen de geperste knoflookteentjes 2 min. op een zeer laag vuurtje in een wok of een grote sauteerpan met 4 el olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en bak op een hoger vuur tot het water bijna volledig verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. 
3
Verhit een pan met antiaanbaklaag op een hoog vuur. Snijd de zalm in 4 gelijke porties en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze in de hete pan en grill ze 1 min. per kant. Haal de pan van het vuur en laat de zalm nog even in de pan rusten. Breng op smaak met peper en zout. 
4
Voeg de ricotta toe aan de spinazie, samen met de dl kookvocht van de penne. Roer op een matig vuur en kruid naar wens. Haal de pan van het vuur, voeg de penne toe en roer alles goed om. 
5
Schep wat penne op een bord en verkruimel er de portie zalm over. Rasp er als afwerking nog wat citroenzeste over. 
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 855/204 ; Vetten (g): 9,4 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,4 ; Koolhydraten (g): 17,6 ; Suikers (g): 1 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 11,2 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 799 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 855/204 ; Vetten (g): 9,4 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,4 ; Koolhydraten (g): 17,6 ; Suikers (g): 1 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 11,2 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 799 ; Nutri-score: A
Hoofdgerecht