1
Doe de kippenvleugeltjes in een kookpot, met 300 g groentemix, de gepelde en gehalveerde teentjes knoflook, de gember in dikke schijfjes, de tijm, het laurierblaadje en de peper. Giet er 2,5 l water bij en breng aan de kook. Verlaag het vuur, haal het deksel van de pan en laat 2 u zachtjes pruttelen.
2
Filter de bouillon en ontvet hem naar keuze op de volgende manier: zet hem 6 u in de koelkast en verwijder daarna gewoon het gestolde vet aan de oppervlakte. Ben je gehaast? Laat de bouillon 5 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op de oppervlakte zodat het vet geabsorbeerd wordt en herhaal tot de bouillon ontvet is.
3
Voeg de rest van de groenten en de sojasaus in de bouillon toe. Breng opnieuw aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Strooi er de vermicelli bij en laat 1 min. pruttelen. Klop intussen de eieren in een karaf met zout en peper. Giet ze al mengend voorzichtig in de bouillon: ze gaan tot kleine stukjes stollen.
4
Breng verder op smaak en dien heel warm op. Werk eventueel af met koriander en/of lente-uitjes.
1
Doe de kippenvleugeltjes in een kookpot, met 300 g groentemix, de gepelde en gehalveerde teentjes knoflook, de gember in dikke schijfjes, de tijm, het laurierblaadje en de peper. Giet er 2,5 l water bij en breng aan de kook. Verlaag het vuur, haal het deksel van de pan en laat 2 u zachtjes pruttelen.
2
Filter de bouillon en ontvet hem naar keuze op de volgende manier: zet hem 6 u in de koelkast en verwijder daarna gewoon het gestolde vet aan de oppervlakte. Ben je gehaast? Laat de bouillon 5 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op de oppervlakte zodat het vet geabsorbeerd wordt en herhaal tot de bouillon ontvet is.
3
Voeg de rest van de groenten en de sojasaus in de bouillon toe. Breng opnieuw aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Strooi er de vermicelli bij en laat 1 min. pruttelen. Klop intussen de eieren in een karaf met zout en peper. Giet ze al mengend voorzichtig in de bouillon: ze gaan tot kleine stukjes stollen.
4
Breng verder op smaak en dien heel warm op. Werk eventueel af met koriander en/of lente-uitjes.