1
Spoel de mosselen en schraap ze schoon. Doe ze samen met het gesnipperde preigroen, de hele, gepelde en geplette teentjes knoflook, de tijm, 1 dl water en 2 dl witte wijn in een kookpot. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en verwarm op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren. Haal de mosselen uit hun schelp.
2
Fruit het gesnipperde preiwit in een sauteerpan met de boter. Voeg de gehalveerde champignons toe en fruit 5 min. op een matig vuurtje.
3
Voeg 1 dl witte wijn toe en laat 1 min. inkoken. Giet er 5 dl mosselkookvocht bij (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem van de karaf).
4
Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken.
5
Verwarm intussen de ovengrill voor op het maximum. Snijd de kabeljauw- en zalmfilets in kleine stukken, rol de tongfilets op. Verdeel ze over de ovenschoteltjes, met de mosselen en de sint-jakobsnoten.
6
Schep de helft van de gehakte peterselie bij de saus, breng verder op smaak (de saus moet pittig zijn).
7
Overgiet de vispannetjes met de saus.
8
Bestrooi met geraspte kaas en bak 5 min. onder de hete grill goudbruin (houd in het oog). Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie. Dien warm op en geef er brood of puree bij.
1
Spoel de mosselen en schraap ze schoon. Doe ze samen met het gesnipperde preigroen, de hele, gepelde en geplette teentjes knoflook, de tijm, 1 dl water en 2 dl witte wijn in een kookpot. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en verwarm op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren. Haal de mosselen uit hun schelp.
2
Fruit het gesnipperde preiwit in een sauteerpan met de boter. Voeg de gehalveerde champignons toe en fruit 5 min. op een matig vuurtje.
3
Voeg 1 dl witte wijn toe en laat 1 min. inkoken. Giet er 5 dl mosselkookvocht bij (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem van de karaf).
4
Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken.
5
Verwarm intussen de ovengrill voor op het maximum. Snijd de kabeljauw- en zalmfilets in kleine stukken, rol de tongfilets op. Verdeel ze over de ovenschoteltjes, met de mosselen en de sint-jakobsnoten.
6
Schep de helft van de gehakte peterselie bij de saus, breng verder op smaak (de saus moet pittig zijn).
7
Overgiet de vispannetjes met de saus.
8
Bestrooi met geraspte kaas en bak 5 min. onder de hete grill goudbruin (houd in het oog). Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie. Dien warm op en geef er brood of puree bij.