1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, meng er de krieltjes met 2 el olijfolie op en bak ze 20 min. Plet ze met een harde spatel en verdeel ze in één enkele laag over de ovenplaat. Kruid ze met zout en schuif ze opnieuw 10 min. in de oven.
2
Giet intussen de olijfolie in een steelpan. Voeg de geschilde en gehalveerde sjalotten toe (scheid enkele lagen als je grote sjalotten gebruikt). Schep er ook de tijm bij, samen met de hele, ongepelde en gewoon lichtjes geplette teentjes knoflook. Laat gedurende 20 min. heel zachtjes pruttelen. Filter.
3
Verwijder de steeltjes van de peterselie en de dille, hak ze even en meng ze met de rucola. Scheur de mozzarella in grote stukken.
4
Verdeel de krieltjes over een grote schaal, voeg de gekonfijte sjalotten toe, de gepelde teentjes knoflook en vervolgens de mozzarella. Werk af met het kruidenmengsel en besprenkel met een scheutje geparfumeerde olie. Kruid met peper, met zout en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, meng er de krieltjes met 2 el olijfolie op en bak ze 20 min. Plet ze met een harde spatel en verdeel ze in één enkele laag over de ovenplaat. Kruid ze met zout en schuif ze opnieuw 10 min. in de oven.
2
Giet intussen de olijfolie in een steelpan. Voeg de geschilde en gehalveerde sjalotten toe (scheid enkele lagen als je grote sjalotten gebruikt). Schep er ook de tijm bij, samen met de hele, ongepelde en gewoon lichtjes geplette teentjes knoflook. Laat gedurende 20 min. heel zachtjes pruttelen. Filter.
3
Verwijder de steeltjes van de peterselie en de dille, hak ze even en meng ze met de rucola. Scheur de mozzarella in grote stukken.
4
Verdeel de krieltjes over een grote schaal, voeg de gekonfijte sjalotten toe, de gepelde teentjes knoflook en vervolgens de mozzarella. Werk af met het kruidenmengsel en besprenkel met een scheutje geparfumeerde olie. Kruid met peper, met zout en serveer.