⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCappucinosoepjes van geroosterde butternut
Delhaize logo
  • Cappucinosoepjes van geroosterde butternut
    C

Cappucinosoepjes van geroosterde butternut

door Jeroen De Pauw
Cappucinosoepjes van geroosterde butternutC
Makkelijk
> 60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 butternuts van ± 1 kg
  • 2 uien
  • 4 grote teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2,5 dl room met 20% vetgehalte
  • 6 el olijfolie
  • 3 gevogeltebouillonblokjes
  • Espelettepeper of gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 1 butternuts van ± 1 kg
  • 2 uien
  • 4 grote teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2,5 dl room met 20% vetgehalte
  • 6 el olijfolie
  • 3 gevogeltebouillonblokjes
  • Espelettepeper of gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 1 u kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de bloemsteel van de butternut en snijd hem overlangs in 2. Lepel er de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees enkele keren kruisgewijs in (je hoeft niet heel diep te snijden). Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 butternuthelften op, met de snijkant naar boven. Voeg de ongepelde, gehalveerde uien toe (met de snijkant naar boven), samen met de hele ongepelde teentjes knoflook. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper, met zout en voeg de tijm toe. Bak 1 u in de oven.
2
Breng 1,2 l water aan de kook in een kookpot met de bouillonblokjes. Haal de pan van het vuur. Lepel het vruchtvlees uit de butternut en dompel het in de bouillon. Pers de pulp van de teentjes knoflook boven de kookpot uit. Voeg de gepelde uien toe en de rest van de olijfolie. Mix fijn en breng verder op smaak. Voeg naar eigen smaak een beetje water toe voor een vloeibaardere soep.
3
Klop de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Giet de soep in glazen of in doorzichtige kopjes. Werk af met een toefje slagroom, bestuif met een snufje Espelettepeper (of gerookte paprika) en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de bloemsteel van de butternut en snijd hem overlangs in 2. Lepel er de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees enkele keren kruisgewijs in (je hoeft niet heel diep te snijden). Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 butternuthelften op, met de snijkant naar boven. Voeg de ongepelde, gehalveerde uien toe (met de snijkant naar boven), samen met de hele ongepelde teentjes knoflook. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper, met zout en voeg de tijm toe. Bak 1 u in de oven.
2
Breng 1,2 l water aan de kook in een kookpot met de bouillonblokjes. Haal de pan van het vuur. Lepel het vruchtvlees uit de butternut en dompel het in de bouillon. Pers de pulp van de teentjes knoflook boven de kookpot uit. Voeg de gepelde uien toe en de rest van de olijfolie. Mix fijn en breng verder op smaak. Voeg naar eigen smaak een beetje water toe voor een vloeibaardere soep.
3
Klop de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Giet de soep in glazen of in doorzichtige kopjes. Werk af met een toefje slagroom, bestuif met een snufje Espelettepeper (of gerookte paprika) en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 123 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 1,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 123 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 1,8 g
Vegetarisch
Halloween
Herfst
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Knoflook | Netje
Delhaize Knoflook | Netje
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€8,61