1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de bloemsteel van de butternut en snijd hem overlangs in 2. Lepel er de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees enkele keren kruisgewijs in (je hoeft niet heel diep te snijden). Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 butternuthelften op, met de snijkant naar boven. Voeg de ongepelde, gehalveerde uien toe (met de snijkant naar boven), samen met de hele ongepelde teentjes knoflook. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper, met zout en voeg de tijm toe. Bak 1 u in de oven.
2
Breng 1,2 l water aan de kook in een kookpot met de bouillonblokjes. Haal de pan van het vuur. Lepel het vruchtvlees uit de butternut en dompel het in de bouillon. Pers de pulp van de teentjes knoflook boven de kookpot uit. Voeg de gepelde uien toe en de rest van de olijfolie. Mix fijn en breng verder op smaak. Voeg naar eigen smaak een beetje water toe voor een vloeibaardere soep.
3
Klop de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Giet de soep in glazen of in doorzichtige kopjes. Werk af met een toefje slagroom, bestuif met een snufje Espelettepeper (of gerookte paprika) en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de bloemsteel van de butternut en snijd hem overlangs in 2. Lepel er de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees enkele keren kruisgewijs in (je hoeft niet heel diep te snijden). Bekleed een grote ovenplaat met bakpapier en leg er de 2 butternuthelften op, met de snijkant naar boven. Voeg de ongepelde, gehalveerde uien toe (met de snijkant naar boven), samen met de hele ongepelde teentjes knoflook. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper, met zout en voeg de tijm toe. Bak 1 u in de oven.
2
Breng 1,2 l water aan de kook in een kookpot met de bouillonblokjes. Haal de pan van het vuur. Lepel het vruchtvlees uit de butternut en dompel het in de bouillon. Pers de pulp van de teentjes knoflook boven de kookpot uit. Voeg de gepelde uien toe en de rest van de olijfolie. Mix fijn en breng verder op smaak. Voeg naar eigen smaak een beetje water toe voor een vloeibaardere soep.
3
Klop de room lobbig en kruid hem lichtjes met zout. Giet de soep in glazen of in doorzichtige kopjes. Werk af met een toefje slagroom, bestuif met een snufje Espelettepeper (of gerookte paprika) en serveer.