1
Haal de kippenwitten door de gehaktmolen. Hak de pistachenoten en de bosbessen met een mes, alsook de munt.
2
Hak de sjalot en de knoflook fijn, en bak deze gedurende 5 minuten lichtjes in 1 soeplepel olijfolie en roer. Laat afkoelen.
3
Meng de kip met de mengeling van sjalot en knoflook, het ei, de pistachenoten, de bosbessen, het maanzaad, de komijn, de kaneel, de kardemom, de verbrokkelde rozenbottel, het zout en de peper. Meng goed. Bedek met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
4
Rol de balletjes ter grootte van een dikke noot en bak ze in een pan in olijfolie gedurende 15 minuten.
5
Maak de takjes broccoli los en stoom ze gedurende 10 minuten. Verfris met koud water, droog ze af.
6
Pel de gember. Mix de gember met 2 soeplepels olijfolie. Hak de knoflook fijn.
7
Bak de knoflook in deze gemberolie. Voeg de broccoli toe en bak verder gedurende 5 minuten. Voeg zout en peper toe.
8
Op het bord: serveer de balletjes met de gebakken broccoli met gember.
1
Haal de kippenwitten door de gehaktmolen. Hak de pistachenoten en de bosbessen met een mes, alsook de munt.
2
Hak de sjalot en de knoflook fijn, en bak deze gedurende 5 minuten lichtjes in 1 soeplepel olijfolie en roer. Laat afkoelen.
3
Meng de kip met de mengeling van sjalot en knoflook, het ei, de pistachenoten, de bosbessen, het maanzaad, de komijn, de kaneel, de kardemom, de verbrokkelde rozenbottel, het zout en de peper. Meng goed. Bedek met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
4
Rol de balletjes ter grootte van een dikke noot en bak ze in een pan in olijfolie gedurende 15 minuten.
5
Maak de takjes broccoli los en stoom ze gedurende 10 minuten. Verfris met koud water, droog ze af.
6
Pel de gember. Mix de gember met 2 soeplepels olijfolie. Hak de knoflook fijn.
7
Bak de knoflook in deze gemberolie. Voeg de broccoli toe en bak verder gedurende 5 minuten. Voeg zout en peper toe.
8
Op het bord: serveer de balletjes met de gebakken broccoli met gember.