⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKippenballetjes met bosbessen, gebakken broccoli met gember
Delhaize logo
  • Kippenballetjes met bosbessen, gebakken broccoli met gember

Kippenballetjes met bosbessen, gebakken broccoli met gember

Kippenballetjes met bosbessen, gebakken broccoli met gember
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 2 cm gember
  • 1/2 kl pepervlokken
  • 600 g broccoli
  • zout
  • 1 gedroogde rozenbottel
  • 1/2 kl kardemom in poedervorm
  • 1/2 kl kaneel in poedervorm
  • 1/2 kl komijn in poedervorm
  • 450 g wit van gevogelte zonder vel
  • 1,5 el maanzaad
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 blaadjes munt
  • 1 sjalot
  • 1 el gedroogde bosbessen
  • 2 el niet-gezouten gepelde pistachenoten
  • 1 ei
  • 2 cm gember
  • 1/2 kl pepervlokken
  • 600 g broccoli
  • zout
  • 1 gedroogde rozenbottel
  • 1/2 kl kardemom in poedervorm
  • 1/2 kl kaneel in poedervorm
  • 1/2 kl komijn in poedervorm
  • 450 g wit van gevogelte zonder vel
  • 1,5 el maanzaad
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 blaadjes munt
  • 1 sjalot

Begin met koken

: 30 min + 30 min rusttijd + 35 min baktijd
1
Haal de kippenwitten door de gehaktmolen. Hak de pistachenoten en de bosbessen met een mes, alsook de munt.
2
Hak de sjalot en de knoflook fijn, en bak deze gedurende 5 minuten lichtjes in 1 soeplepel olijfolie en roer. Laat afkoelen.
3
Meng de kip met de mengeling van sjalot en knoflook, het ei, de pistachenoten, de bosbessen, het maanzaad, de komijn, de kaneel, de kardemom, de verbrokkelde rozenbottel, het zout en de peper. Meng goed. Bedek met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
4
Rol de balletjes ter grootte van een dikke noot en bak ze in een pan in olijfolie gedurende 15 minuten.
5
Maak de takjes broccoli los en stoom ze gedurende 10 minuten. Verfris met koud water, droog ze af.
6
Pel de gember. Mix de gember met 2 soeplepels olijfolie. Hak de knoflook fijn.
7
Bak de knoflook in deze gemberolie. Voeg de broccoli toe en bak verder gedurende 5 minuten. Voeg zout en peper toe.
8
Op het bord: serveer de balletjes met de gebakken broccoli met gember.
1
Haal de kippenwitten door de gehaktmolen. Hak de pistachenoten en de bosbessen met een mes, alsook de munt.
2
Hak de sjalot en de knoflook fijn, en bak deze gedurende 5 minuten lichtjes in 1 soeplepel olijfolie en roer. Laat afkoelen.
3
Meng de kip met de mengeling van sjalot en knoflook, het ei, de pistachenoten, de bosbessen, het maanzaad, de komijn, de kaneel, de kardemom, de verbrokkelde rozenbottel, het zout en de peper. Meng goed. Bedek met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
4
Rol de balletjes ter grootte van een dikke noot en bak ze in een pan in olijfolie gedurende 15 minuten.
5
Maak de takjes broccoli los en stoom ze gedurende 10 minuten. Verfris met koud water, droog ze af.
6
Pel de gember. Mix de gember met 2 soeplepels olijfolie. Hak de knoflook fijn.
7
Bak de knoflook in deze gemberolie. Voeg de broccoli toe en bak verder gedurende 5 minuten. Voeg zout en peper toe.
8
Op het bord: serveer de balletjes met de gebakken broccoli met gember.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rozenblad
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Poppy
1.5 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gedroogde veenbessen
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Broccoli
    Delhaize Broccoli
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    35
    Kruiden | Kardemom | Peulen
    Santa Maria Kruiden | Kardemom | Peulen
    11 gr
    2
    19
    Kruiden | Kaneel | Stokjes
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    1
    19
    Kruiden | Komijn | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
    38 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    75
    Filetblokjes | Kip
    Delhaize Filetblokjes | Kip
    2 × +/- 400 gr
    +/-€
    5
    60
    Munt | Verpakt
    Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Pistachenoten
    Delhaize Pistachenoten
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    69

    Reeds in je keuken

    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€27,78