Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTerrine van kabeljauw en foie gras
Delhaize logo
A

Terrine van kabeljauw en foie gras

Terrine van kabeljauw en foie grasA
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 300 g kabeljauw
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • groene kool
  • 300 g champignonmengeling
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 citroen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 sneden foie gras
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes gelatine
  • peper
  • zout
  • 300 g kabeljauw
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • groene kool
  • 300 g champignonmengeling
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • 1 citroen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 sneden foie gras
  • 1 el olijfolie
  • 4 blaadjes gelatine
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 45 min + 1 nacht in de koelkast
1
Kook de koolbladeren kort in kokend gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep droog.
2
Kruid de kabeljauw met peper en zout en pocheer in water met het kruidentuiltje en citroenschijfjes. Laat afkoelen.
3
Hak de champignons fijn, kruid met peper en zout. Bak ze samen met de gehakte sjalotten en look in de boter tot ze nog de helft van hun volume hebben.
4
Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de bouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
5
Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Bedek de vorm met de koolbladeren waarvan je de dikke nerven verwijderd hebt. Leg er de kabeljauw in, dan een koolblad, vervolgens de champignonmengeling, weer een koolblad en tot slot de foie gras. Vul aan met de bouillon en vouw de koolbladeren dicht.
6
Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snijd in plakjes.
1
Kook de koolbladeren kort in kokend gezouten water. Laat schrikken in ijswater en dep droog.
2
Kruid de kabeljauw met peper en zout en pocheer in water met het kruidentuiltje en citroenschijfjes. Laat afkoelen.
3
Hak de champignons fijn, kruid met peper en zout. Bak ze samen met de gehakte sjalotten en look in de boter tot ze nog de helft van hun volume hebben.
4
Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit. Breng de bouillon aan de kook en doe de gelatineblaadjes erbij.
5
Wrijf de terrinevorm in met olie en leg er een laagje folie in. Bedek de vorm met de koolbladeren waarvan je de dikke nerven verwijderd hebt. Leg er de kabeljauw in, dan een koolblad, vervolgens de champignonmengeling, weer een koolblad en tot slot de foie gras. Vul aan met de bouillon en vouw de koolbladeren dicht.
6
Laat 1 nacht in de koelkast afkoelen. Ontvorm en snijd in plakjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 169,28
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 169,28
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
+/- 330 gr
+/-€
8
08
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Spitskool | Bio
Delhaize Spitskool | Bio
500 gr
Bio
    3
    59
    Portobello | Belgisch
    Delhaize Portobello | Belgisch
    1 st
    2+1 gratis
    2
    19
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Kruiden | Kruidenbuiltje
    Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr
    -10% voor 3
    5
    59
    Eendenlever | Madagascar peper | Zonder gluten | Zonder lactose
    Delhaize Eendenlever | Madagascar peper | Zonder gluten | Zonder lactose
    150 gr
    12
    49
    Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    2
    29

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    +/-€40,30