Recept zoekresultatenKipfilets, bloemkoolrijst met butternut en kerstomaten
Delhaize logo
  • Kipfilets, bloemkoolrijst met butternut en kerstomaten
    A
Kipfilets, bloemkoolrijst met butternut en kerstomatenA

Kipfilets, bloemkoolrijst met butternut en kerstomaten

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 kipfilets
  • 250 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 800 g bloemkoolrijst
  • 900 g diepvries butternutblokjes
  • 200 g ‘Bruschetta’ dip
  • 60 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 kipfilets
  • 250 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 800 g bloemkoolrijst
  • 900 g diepvries butternutblokjes
  • 200 g ‘Bruschetta’ dip
  • 60 g boter
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Snijd de kipfilets in 3 en bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met 1⁄3 van de boter en de helft van de olie. Kruid met peper en zout.
2
Fruit de ontdooide butternutblokjes op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olie en de boter. Voeg de bloemkoolrijst toe, zodra de butternutblokjes goudbruin zijn, en fruit alles nog 2 min. Kruid met peper en zout.
3
Snipper de lente-uitjes en snijd de kerstomaten in partjes.
4
Serveer de kipfilets met de butternut- bloemkoolrijst, de dipsaus, de tomaten en de lente-uitjes.
1
Snijd de kipfilets in 3 en bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met 1⁄3 van de boter en de helft van de olie. Kruid met peper en zout.
2
Fruit de ontdooide butternutblokjes op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olie en de boter. Voeg de bloemkoolrijst toe, zodra de butternutblokjes goudbruin zijn, en fruit alles nog 2 min. Kruid met peper en zout.
3
Snipper de lente-uitjes en snijd de kerstomaten in partjes.
4
Serveer de kipfilets met de butternut- bloemkoolrijst, de dipsaus, de tomaten en de lente-uitjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 89 kcal - Vetten: 4,6 g - Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 6,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 89 kcal - Vetten: 4,6 g - Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 6,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Kerstomaten

Delhaize

Kerstomaten

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

ButternutBlokjes| Bio

Delhaize

ButternutBlokjes| Bio

2 × 450 gr

Bio

€4,38

Dip | Biet | Geitenkaas

Delhaize

Dip | Biet | Geitenkaas

2 × 125 gr

€5,78

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€29,88