Recept zoekresultatenKabeljauw uit de oven met venkel en tomaten
Delhaize logo
  • Kabeljauw uit de oven met venkel en tomaten
    A

Kabeljauw uit de oven met venkel en tomaten

door Jeroen De Pauw
Kabeljauw uit de oven met venkel en tomatenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kabeljauwfilets
  • 2 venkels
  • 400 g datterinotomaten
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g kabeljauwfilets
  • 2 venkels
  • 400 g datterinotomaten
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 10 min. + 40 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Houd het loof van de venkelknollen apart en verwijder de steeltjes. Snijd de knollen in plakjes en doe ze in een grote ovenschaal. Besprenkel ze met de helft van de olijfolie, kruid ze met peper en zout en bak ze 25 min.
2
Leg de kabeljauwfilets op de venkelplakjes. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en het venkelloof. Besprenkel met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en schuif opnieuw in de oven. Reken 12 à 15 min. kooktijd, naargelang de dikte van de kabeljauwfilets.
3
Dien warm op, met een lekkere homemade puree.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Houd het loof van de venkelknollen apart en verwijder de steeltjes. Snijd de knollen in plakjes en doe ze in een grote ovenschaal. Besprenkel ze met de helft van de olijfolie, kruid ze met peper en zout en bak ze 25 min.
2
Leg de kabeljauwfilets op de venkelplakjes. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en het venkelloof. Besprenkel met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en schuif opnieuw in de oven. Reken 12 à 15 min. kooktijd, naargelang de dikte van de kabeljauwfilets.
3
Dien warm op, met een lekkere homemade puree.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 98 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 98 kcal - Vetten: 5,9 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,2 g
Italiaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Venkel
Delhaize Venkel
2 × 500 gr
1
79
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
500 gr
Bio
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      +/-€23,23