1
Bak de merguez op een matig vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie en de tijm.
2
Snijd de ontpitte paprika’s in heel kleine blokjes en hak de ui fijn. Snijd de kerstomaten in 2 en pers het teentje knoflook. Hak de ontpitte halve rode peper heel fijn. Fruit alles op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 4 el olijfolie en de tacokruiden. Schep er de uitgelekte mais bij en bak tot de groenten zacht zijn.
3
Breng 6 dl water aan de kook (3 x het volume van de polenta) met het verkruimelde bouillonblokje. Strooi er de polenta al kloppend in. Kook al roerend gedurende 3 min., haal van het vuur, meng er 2 el olijfolie onder, de boter in blokjes en de grofgehakte oregano. Breng verder op smaak.
4
Dien warm op of verdeel alles over potjes om mee te nemen.
5
Tip: Heb je geen tacokruiden in huis? Gebruik komijn, paprika, chili en gedroogde oregano.
1
Bak de merguez op een matig vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie en de tijm.
2
Snijd de ontpitte paprika’s in heel kleine blokjes en hak de ui fijn. Snijd de kerstomaten in 2 en pers het teentje knoflook. Hak de ontpitte halve rode peper heel fijn. Fruit alles op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 4 el olijfolie en de tacokruiden. Schep er de uitgelekte mais bij en bak tot de groenten zacht zijn.
3
Breng 6 dl water aan de kook (3 x het volume van de polenta) met het verkruimelde bouillonblokje. Strooi er de polenta al kloppend in. Kook al roerend gedurende 3 min., haal van het vuur, meng er 2 el olijfolie onder, de boter in blokjes en de grofgehakte oregano. Breng verder op smaak.
4
Dien warm op of verdeel alles over potjes om mee te nemen.
5
Tip: Heb je geen tacokruiden in huis? Gebruik komijn, paprika, chili en gedroogde oregano.