Recept zoekresultatenPolenta met merguez en groentesalsa
Delhaize logo
  • Polenta met merguez en groentesalsa
    C

Polenta met merguez en groentesalsa

Polenta met merguez en groentesalsaC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 500 g merguezworstjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 150 g crispy mais
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes tijm
  • 150 g polenta
  • 7 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 zakje (van 28 g) tacokruiden
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 1 ui
  • 500 g merguezworstjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 150 g crispy mais
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes tijm
  • 150 g polenta
  • 7 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 zakje (van 28 g) tacokruiden
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Bak de merguez op een matig vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie en de tijm.
2
Snijd de ontpitte paprikaā€™s in heel kleine blokjes en hak de ui fijn. Snijd de kerstomaten in 2 en pers het teentje knoflook. Hak de ontpitte halve rode peper heel fijn. Fruit alles op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 4 el olijfolie en de tacokruiden. Schep er de uitgelekte mais bij en bak tot de groenten zacht zijn.
3
Breng 6 dl water aan de kook (3 x het volume van de polenta) met het verkruimelde bouillonblokje. Strooi er de polenta al kloppend in. Kook al roerend gedurende 3 min., haal van het vuur, meng er 2 el olijfolie onder, de boter in blokjes en de grofgehakte oregano. Breng verder op smaak.
4
Dien warm op of verdeel alles over potjes om mee te nemen.
5
Tip: Heb je geen tacokruiden in huis? Gebruik komijn, paprika, chili en gedroogde oregano.
1
Bak de merguez op een matig vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie en de tijm.
2
Snijd de ontpitte paprikaā€™s in heel kleine blokjes en hak de ui fijn. Snijd de kerstomaten in 2 en pers het teentje knoflook. Hak de ontpitte halve rode peper heel fijn. Fruit alles op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met 4 el olijfolie en de tacokruiden. Schep er de uitgelekte mais bij en bak tot de groenten zacht zijn.
3
Breng 6 dl water aan de kook (3 x het volume van de polenta) met het verkruimelde bouillonblokje. Strooi er de polenta al kloppend in. Kook al roerend gedurende 3 min., haal van het vuur, meng er 2 el olijfolie onder, de boter in blokjes en de grofgehakte oregano. Breng verder op smaak.
4
Dien warm op of verdeel alles over potjes om mee te nemen.
5
Tip: Heb je geen tacokruiden in huis? Gebruik komijn, paprika, chili en gedroogde oregano.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 143 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 8,8 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 143 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 8,8 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 5,6 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht