1
Snijd de zalm in 4 porties en leg ze in een schaal. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, de geraspte zeste en het sap van 1 sinaasappel, de geraspte gember, het rodebietensap, de ontpitte en fijngesnipperde rode peper en de agavesiroop. Kruid lichtjes met zout en kruid met peper. Meng zachtjes, dek af en laat minstens 1 u op een koele plek marineren, maar niet in de koelkast.
2
Schil de 2 andere sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de rode bieten in kleine partjes. Klop de room smeuïg met het sap van de halve citroen, peper en zout. Schep ± 1 dl marinade in een kom en meng er 2 el olijfolie onder.
3
Laat de zalmstukken uitlekken, smeer ze in met olijfolie en gril ze kort op de barbecue (of op een hete grill): reken 1 min. per kant, schuif naar de zijkanten van de barbecue en laat 2 min. rusten (of op de grill, maar haal hem van het vuur).
4
Serveer met de sinaasappelen en de rode bieten, de roomsaus en de dressing. Werk af met dille en zwarte sesamzaadjes. Geef er aardappelen in de schil bij.
5
Tip: Vervang de roomsaus eventueel door gekruide natuuryoghurt.
1
Snijd de zalm in 4 porties en leg ze in een schaal. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, de geraspte zeste en het sap van 1 sinaasappel, de geraspte gember, het rodebietensap, de ontpitte en fijngesnipperde rode peper en de agavesiroop. Kruid lichtjes met zout en kruid met peper. Meng zachtjes, dek af en laat minstens 1 u op een koele plek marineren, maar niet in de koelkast.
2
Schil de 2 andere sinaasappelen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de rode bieten in kleine partjes. Klop de room smeuïg met het sap van de halve citroen, peper en zout. Schep ± 1 dl marinade in een kom en meng er 2 el olijfolie onder.
3
Laat de zalmstukken uitlekken, smeer ze in met olijfolie en gril ze kort op de barbecue (of op een hete grill): reken 1 min. per kant, schuif naar de zijkanten van de barbecue en laat 2 min. rusten (of op de grill, maar haal hem van het vuur).
4
Serveer met de sinaasappelen en de rode bieten, de roomsaus en de dressing. Werk af met dille en zwarte sesamzaadjes. Geef er aardappelen in de schil bij.
5
Tip: Vervang de roomsaus eventueel door gekruide natuuryoghurt.