⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse
Delhaize logo
  • Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse

Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse

Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 250 g hele grijze garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 venkel
  • 300 g knolselder
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1/4 bussel tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 dl zure room Isigny
  • 6 dl visfond
  • 3 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • 250 g hele grijze garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 venkel
  • 300 g knolselder
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1/4 bussel tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 dl zure room Isigny
  • 6 dl visfond
  • 3 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 30 min. + 40 min. kooktijd
1
Snijd de venkel en de geschilde knolselder in blokjes. Hak de uien.
2
Fruit de hele grijze garnalen op een heel hoog vuur in een kookpot met de hete olijfolie, tot ze mooi kleuren. Giet er 1,5 l water bij, de visfond en meng. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met het tomatenconcentraat, de gesneden groenten, de gepelde hele teentjes knoflook, de peterselie, de tijm en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen.
3
Haal de tijm en de rozemarijn uit de soep. Mix ze fijn (liefst met een goede blender), giet ze door een puntzeef en druk goed aan om er zoveel mogelijk soep uit te persen. Voeg naar eigen smaak citroensap en Espelettepeper toe.
4
Dien heel warm op. Werk de borden af met grijze garnalen en een toef zure room.
1
Snijd de venkel en de geschilde knolselder in blokjes. Hak de uien.
2
Fruit de hele grijze garnalen op een heel hoog vuur in een kookpot met de hete olijfolie, tot ze mooi kleuren. Giet er 1,5 l water bij, de visfond en meng. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met het tomatenconcentraat, de gesneden groenten, de gepelde hele teentjes knoflook, de peterselie, de tijm en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen.
3
Haal de tijm en de rozemarijn uit de soep. Mix ze fijn (liefst met een goede blender), giet ze door een puntzeef en druk goed aan om er zoveel mogelijk soep uit te persen. Voeg naar eigen smaak citroensap en Espelettepeper toe.
4
Dien heel warm op. Werk de borden af met grijze garnalen en een toef zure room.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Winter
Voorgerecht