Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKikkererwtensalade met geroosterde groenten, gember-pindasaus
Delhaize logo
  • Kikkererwtensalade met geroosterde groenten, gember-pindasaus
    A

Kikkererwtensalade met geroosterde groenten, gember-pindasaus

door Line Couvreur
Kikkererwtensalade met geroosterde groenten, gember-pindasausA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1/2 bloemkool
  • 350 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 sinaasappel
  • 100 g bosvruchten
  • 1,3 dl ginger power shot
  • 2 blikken (400 g) kikkererwten
  • 4 el pindakaas
  • 4 el olijfolie
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 1/2 bloemkool
  • 350 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 sinaasappel
  • 100 g bosvruchten
  • 1,3 dl ginger power shot
  • 2 blikken (400 g) kikkererwten
  • 4 el pindakaas
  • 4 el olijfolie
  • chilipoeder
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 25 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in schuine schijfjes, snipper de ui en snijd de halve bloemkool in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Besprenkel ze met 4 el olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren bosvruchten toe (zonder aardbeien) en schuif 25 min. in de oven. Laat lauw worden.
2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze in een slakom, voeg de geroosterde groenten toe en de korianderblaadjes.
3
Meng de pindakaas met de gembershot en het sap van de halve sinaasappel. Voeg zout toe en een beetje chilipoeder naar eigen smaak. Roer deze saus onder de salade of zet ze apart op tafel.
4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue, voor een buffet of een picknick, of gewoon als lunch.
5
Tip: No waste: verwijder de malse bloemkoolblaadjes en schuif ze met de rest mee in de oven. Hééérlijk!
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in schuine schijfjes, snipper de ui en snijd de halve bloemkool in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Besprenkel ze met 4 el olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren bosvruchten toe (zonder aardbeien) en schuif 25 min. in de oven. Laat lauw worden.
2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze in een slakom, voeg de geroosterde groenten toe en de korianderblaadjes.
3
Meng de pindakaas met de gembershot en het sap van de halve sinaasappel. Voeg zout toe en een beetje chilipoeder naar eigen smaak. Roer deze saus onder de salade of zet ze apart op tafel.
4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue, voor een buffet of een picknick, of gewoon als lunch.
5
Tip: No waste: verwijder de malse bloemkoolblaadjes en schuif ze met de rest mee in de oven. Hééérlijk!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 5,5 g - Koolhydraten: 12,2 g - Vezels: 4,2 g - Eiwitten: 4,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 5,5 g - Koolhydraten: 12,2 g - Vezels: 4,2 g - Eiwitten: 4,2 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Lunch

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    99
    Wortelen | Fijn
    Delhaize Wortelen | Fijn
    500 gr
    2de tegen -50%
    1
    99
    Kruiden | Koriander | Zaad
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Zaad
    18 gr
    3
    29
    Eetsinaas | 4ST
    Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    09
    Rode vruchten | Mix | Schaal
    Delhaize Rode vruchten | Mix | Schaal
    400 gr
    11
    99
    Kikkererwten
    Bonduelle Kikkererwten
    2 x 60 gr
    2
    65
    Pindakaas
    Delhaize Pindakaas
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    55
    Kruiden | Chili Con Carne
    Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
    53 gr
    1
    59

    Reeds in je keuken

    Zachte uien | Verpakt
    Delhaize Zachte uien | Verpakt
    750 gr
    2
    99
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | 5 Bessen
    Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
    40 gr
    1
    99
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €28,14