1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in schuine schijfjes, snipper de ui en snijd de halve bloemkool in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Besprenkel ze met 4 el olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren bosvruchten toe (zonder aardbeien) en schuif 25 min. in de oven. Laat lauw worden.
2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze in een slakom, voeg de geroosterde groenten toe en de korianderblaadjes.
3
Meng de pindakaas met de gembershot en het sap van de halve sinaasappel. Voeg zout toe en een beetje chilipoeder naar eigen smaak. Roer deze saus onder de salade of zet ze apart op tafel.
4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue, voor een buffet of een picknick, of gewoon als lunch.
5
Tip: No waste: verwijder de malse bloemkoolblaadjes en schuif ze met de rest mee in de oven. Hééérlijk!
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in schuine schijfjes, snipper de ui en snijd de halve bloemkool in stukken. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over. Besprenkel ze met 4 el olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg de diepgevroren bosvruchten toe (zonder aardbeien) en schuif 25 min. in de oven. Laat lauw worden.
2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze in een slakom, voeg de geroosterde groenten toe en de korianderblaadjes.
3
Meng de pindakaas met de gembershot en het sap van de halve sinaasappel. Voeg zout toe en een beetje chilipoeder naar eigen smaak. Roer deze saus onder de salade of zet ze apart op tafel.
4
Serveer als bijgerecht bij een barbecue, voor een buffet of een picknick, of gewoon als lunch.
5
Tip: No waste: verwijder de malse bloemkoolblaadjes en schuif ze met de rest mee in de oven. Hééérlijk!