1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, giet hem af en spoel hem onder koud water.
2
Snijd intussen de kipfilets overlangs in 2 en maak kleine insnijdingen in de dikste delen. Leg ze in cirkelvorm in een ronde schaal, besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en voeg cayennepeper naar eigen smaak toe. Zet een deksel op de schaal, kook de kipfilets 2 min. in de microgolfoven op 1.000 W, draai ze om en kook ze nog eens 2 min. Laat lauw worden.
3
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze grondig onder koud water. Doe ze in een slakom met de rijst, de uitgelekte mais en de gehalveerde kerstomaten. Overgiet met het kookvocht van de kip, de rest van de olijfolie en de azijn. Scheur het kippenvlees met je vingers in stukjes, meng het onder de salade en breng verder op smaak. Dien koel op.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, giet hem af en spoel hem onder koud water.
2
Snijd intussen de kipfilets overlangs in 2 en maak kleine insnijdingen in de dikste delen. Leg ze in cirkelvorm in een ronde schaal, besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en voeg cayennepeper naar eigen smaak toe. Zet een deksel op de schaal, kook de kipfilets 2 min. in de microgolfoven op 1.000 W, draai ze om en kook ze nog eens 2 min. Laat lauw worden.
3
Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze grondig onder koud water. Doe ze in een slakom met de rijst, de uitgelekte mais en de gehalveerde kerstomaten. Overgiet met het kookvocht van de kip, de rest van de olijfolie en de azijn. Scheur het kippenvlees met je vingers in stukjes, meng het onder de salade en breng verder op smaak. Dien koel op.