1
Laat de kikkererwten 1 dag op voorhand in een grote hoeveelheid koud water weken. Laat ze de volgende dag uitlekken en kook ze volgens de instructies op de verpakking (1.30 u).
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de rode uien en snijd ze naargelang hun grootte in 6 of 8 partjes. Meng ze met 1 el olijfolie, de azijn, de suiker en de helft van de tijm. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de uien op de ene helft van de plaat. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en dan nog eens in 2. Snijd de ongeschilde pastinaken in 8. Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Schik alle groenten naast de uien op de ovenplaat en smeer in ze met 2 el olijfolie. Schuif 25 min. in de oven.
3
Fruit de ras el hanout 1 min. in een kleine stoofpan, met 2 el olijfolie. Voeg de tomaten, de piquillo’s, peper en zout toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Doe de kikkererwten en de uien in een grote stoofpan, met de rest van de tijm en 2 el olijfolie. Fruit 2 min., kruid met peper en zout. Voeg de tomatensaus samen met de gegrilde groenten toe en breng verder op smaak. Serveer met brood.
1
Laat de kikkererwten 1 dag op voorhand in een grote hoeveelheid koud water weken. Laat ze de volgende dag uitlekken en kook ze volgens de instructies op de verpakking (1.30 u).
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de rode uien en snijd ze naargelang hun grootte in 6 of 8 partjes. Meng ze met 1 el olijfolie, de azijn, de suiker en de helft van de tijm. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de uien op de ene helft van de plaat. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en dan nog eens in 2. Snijd de ongeschilde pastinaken in 8. Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Schik alle groenten naast de uien op de ovenplaat en smeer in ze met 2 el olijfolie. Schuif 25 min. in de oven.
3
Fruit de ras el hanout 1 min. in een kleine stoofpan, met 2 el olijfolie. Voeg de tomaten, de piquillo’s, peper en zout toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Doe de kikkererwten en de uien in een grote stoofpan, met de rest van de tijm en 2 el olijfolie. Fruit 2 min., kruid met peper en zout. Voeg de tomatensaus samen met de gegrilde groenten toe en breng verder op smaak. Serveer met brood.