Recept zoekresultatenKerstrillettes op brood
Delhaize logo
  • Kerstrillettes op brood

Kerstrillettes op brood

Kerstrillettes op brood
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 100 g ganzenvet
  • 1 el smout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • nootmuskaat
  • 1,5 dl witte wijn
  • 2,5 cl calvados
  • 1 el graanmosterd
  • 500 g varkensgebraad (met speklaagje)
  • 1 kruidnagel
  • opgelegde kleine augurken (voor afwerking)
  • opgelegde zilveruitjes (voor afwerking)
  • 1 stokbrood of dikke sneden zuurdesembrood (voor afwerking)
  • zout
  • zwarte peper
  • 3 jeneverbessen
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 sjalotten
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 100 g ganzenvet
  • 1 el smout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • nootmuskaat
  • 1,5 dl witte wijn
  • 2,5 cl calvados
  • 1 el graanmosterd
  • 500 g varkensgebraad (met speklaagje)
  • 1 kruidnagel
  • opgelegde kleine augurken (voor afwerking)
  • opgelegde zilveruitjes (voor afwerking)
  • 1 stokbrood of dikke sneden zuurdesembrood (voor afwerking)
  • zout

Begin met koken

1
Snij het stuk vlees in gelijke blokjes van ongeveer 3 cm breed.
2
Kneus de jeneverbessen in de vijzel.
3
Snipper de sjalotten fijn en plet de look tot pulp. Verwarm een stoofpot. Stoof de stukjes sjalot met knoflook kort in het gesmolten smout. (Of gebruik een beetje van het ganzenvet.) Stoof vervolgens de blokjes vlees een paar minuten mee.
4
Voeg de gekneusde jeneverbessen toe, samen met tijm, laurierblad, rozemarijn en de kruidnagel. Voor het gemak kan je de laurier, de tijm en de rozemarijn samenbinden tot een tuiltje.
5
Flambeer de pot met de scheut calvados.
6
Schenk de kippenbouillon en de witte wijn in de pot. Laat de alcohol wegdampen en voeg mosterd toe.
7
Zet het deksel (gekanteld) op de pot en laat de bereiding 60 tot 90 minuten sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
8
Giet de inhoud van de pot door een zeef. Laat het vlees uitlekken en bewaar de smaakvolle jus. (Verwijder de uitgekookte kruiden en specerijen.)
9
Doe de blokjes gaar varkensgebraad in de mengkom van de keukenmachine. Plaats het K-hulpstuk en laat de machine rustig draaien tot het vlees uiteengerafeld is.
10
Schenk een beetje jus bij het vlees tot je een smeuïg mengsel krijgt.
11
Smelt het ganzenvet en schenk 2/3 ervan bij het draadjesvlees.
12
Proef en kruid de rillettes met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
13
Schep de rillettes in een schaal en schenk de rest van het ganzenvet erover. Laat de rillettes enkele uren afkoelen en opstijven in de koelkast.
14
Serveer porties rillettes op sneetjes (getoast) stokbrood of vierkantjes zuurdesembrood. Werk ze af met een plakje zure augurk en een zuur zilveruitje. Of: hak de uitjes en augurken tot een fijne mengeling en laat je gasten eigenhandig toastjes met rillettes beleggen.
1
Snij het stuk vlees in gelijke blokjes van ongeveer 3 cm breed.
2
Kneus de jeneverbessen in de vijzel.
3
Snipper de sjalotten fijn en plet de look tot pulp. Verwarm een stoofpot. Stoof de stukjes sjalot met knoflook kort in het gesmolten smout. (Of gebruik een beetje van het ganzenvet.) Stoof vervolgens de blokjes vlees een paar minuten mee.
4
Voeg de gekneusde jeneverbessen toe, samen met tijm, laurierblad, rozemarijn en de kruidnagel. Voor het gemak kan je de laurier, de tijm en de rozemarijn samenbinden tot een tuiltje.
5
Flambeer de pot met de scheut calvados.
6
Schenk de kippenbouillon en de witte wijn in de pot. Laat de alcohol wegdampen en voeg mosterd toe.
7
Zet het deksel (gekanteld) op de pot en laat de bereiding 60 tot 90 minuten sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
8
Giet de inhoud van de pot door een zeef. Laat het vlees uitlekken en bewaar de smaakvolle jus. (Verwijder de uitgekookte kruiden en specerijen.)
9
Doe de blokjes gaar varkensgebraad in de mengkom van de keukenmachine. Plaats het K-hulpstuk en laat de machine rustig draaien tot het vlees uiteengerafeld is.
10
Schenk een beetje jus bij het vlees tot je een smeuïg mengsel krijgt.
11
Smelt het ganzenvet en schenk 2/3 ervan bij het draadjesvlees.
12
Proef en kruid de rillettes met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
13
Schep de rillettes in een schaal en schenk de rest van het ganzenvet erover. Laat de rillettes enkele uren afkoelen en opstijven in de koelkast.
14
Serveer porties rillettes op sneetjes (getoast) stokbrood of vierkantjes zuurdesembrood. Werk ze af met een plakje zure augurk en een zuur zilveruitje. Of: hak de uitjes en augurken tot een fijne mengeling en laat je gasten eigenhandig toastjes met rillettes beleggen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Overig
Winter
Hapjes

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Saindoux
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Ganzenvet
Rougié Ganzenvet
320 gr
11
99
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
2de tegen -40%
2
15
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
2de tegen -40%
4
99
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Calvados
Delhaize Calvados
20 cl
8
69
Mosterd | Originale
Maille Mosterd | Originale
360 gr
3
99
Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
2de tegen -40%
5
89
Augurken | Cocktail | Azijn
Delhaize Augurken | Cocktail | Azijn
110 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
98
Uitjes | Zoetzuur
Delhaize Uitjes | Zoetzuur
190 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
+/- 1,5 kg
+/-€
18
74
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
2de tegen -40%
4
59
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2de tegen -40%
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2de tegen -40%
2
75
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2de tegen -40%
6
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Totaal:
+/-€93,26