1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de tomaten in de helft en schik ze in een ovenschotel, met de gesneden kant naar boven. Kruid met peper en zout. Pel de lookteentjes en snijd ze in flinterdunne plakjes. Verdeel de lookschijfjes en de tijmblaadjes over de halve tomaten en overgiet met een scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn. Zet gedurende 20 min in de oven.
3
Snijd de kipfilets in de lengte in de helft en sla het vlees plat. Kruid de lapjes aan beide kanten met peper en zout.
4
Leg een mooie plak Bayonneham en een flink salieblad op elk lapje. Rol de lapjes op en prik ze vast met een tandenstoker. Haal de rolletjes lichtjes door de bloem.
5
Warm 1 el olijfolie op in een pan en laat de lapjes gedurende 15 min bakken op een matig vuur. Draai ze regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en deglaceer ze met witte wijn en citroensap. Laat de saus tot de helft inkoken op een matig vuur. Zet het vuur lager en voeg de in stukjes gesneden boter toe, om de saus te binden. Leg de kippenlapjes opnieuw in de pan en laat ze nog gedurende 5 min sudderen op een zacht vuur.
6
Serveer met de halve tomaten en verse biologische tagliatelle.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd de tomaten in de helft en schik ze in een ovenschotel, met de gesneden kant naar boven. Kruid met peper en zout. Pel de lookteentjes en snijd ze in flinterdunne plakjes. Verdeel de lookschijfjes en de tijmblaadjes over de halve tomaten en overgiet met een scheut olijfolie en een scheut balsamicoazijn. Zet gedurende 20 min in de oven.
3
Snijd de kipfilets in de lengte in de helft en sla het vlees plat. Kruid de lapjes aan beide kanten met peper en zout.
4
Leg een mooie plak Bayonneham en een flink salieblad op elk lapje. Rol de lapjes op en prik ze vast met een tandenstoker. Haal de rolletjes lichtjes door de bloem.
5
Warm 1 el olijfolie op in een pan en laat de lapjes gedurende 15 min bakken op een matig vuur. Draai ze regelmatig om. Haal het vlees uit de pan en deglaceer ze met witte wijn en citroensap. Laat de saus tot de helft inkoken op een matig vuur. Zet het vuur lager en voeg de in stukjes gesneden boter toe, om de saus te binden. Leg de kippenlapjes opnieuw in de pan en laat ze nog gedurende 5 min sudderen op een zacht vuur.
6
Serveer met de halve tomaten en verse biologische tagliatelle.