⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalkoennuggets met clementinesaus
Delhaize logo
  • Kalkoennuggets met clementinesaus
    A

Kalkoennuggets met clementinesaus

door Line Couvreur
Kalkoennuggets met clementinesausA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 450 g kalkoenhaasjes
  • 2 eieren
  • 4 clementines
  • 1 limoen bio
  • 1 takje munt
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 40 g panko
  • 40 g polenta
  • 40 g bloem
  • 2 el honing
  • 1 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 1 dl frituurolie
  • peper
  • zout
  • 450 g kalkoenhaasjes
  • 2 eieren
  • 4 clementines
  • 1 limoen bio
  • 1 takje munt
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 40 g panko
  • 40 g polenta
  • 40 g bloem
  • 2 el honing
  • 1 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 1 dl frituurolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 10 min. kooktijd (+ 30 min. koeltijd)
1
Meng de geriste tijm, de geriste en gehakte rozemarijn, de panko, de polenta, peper en zout in een grote kom. Klop de eieren met peper en zout in een 2<sup>de</sup> kom. Doe de bloem in een 3<sup>de</sup> kom.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in 2 of in 3, kruid ze met peper en met zout. Rol ze door de bloem en schud er de bloem af. Haal ze door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten als je tijd hebt, zodat de korst hard wordt.
3
Rasp de helft van de limoenzeste en pers het sap. Doe alles in een kom, samen met het sap van 2 clementines, de honing, de fish sauce, de sojasaus en de fijngehakte muntblaadjes. Schil de andere 2 clementines à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en voeg ze toe in de saus.
4
Bak de kalkoennuggets ± 10 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de hete (maar niet dampende) olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze bij het aperitief, met de saus. Ook super als hoofdgerecht of kidsmenu, met gebakken rijst met uien en een slaatje.
1
Meng de geriste tijm, de geriste en gehakte rozemarijn, de panko, de polenta, peper en zout in een grote kom. Klop de eieren met peper en zout in een 2<sup>de</sup> kom. Doe de bloem in een 3<sup>de</sup> kom.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in 2 of in 3, kruid ze met peper en met zout. Rol ze door de bloem en schud er de bloem af. Haal ze door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten als je tijd hebt, zodat de korst hard wordt.
3
Rasp de helft van de limoenzeste en pers het sap. Doe alles in een kom, samen met het sap van 2 clementines, de honing, de fish sauce, de sojasaus en de fijngehakte muntblaadjes. Schil de andere 2 clementines à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en voeg ze toe in de saus.
4
Bak de kalkoennuggets ± 10 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de hete (maar niet dampende) olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze bij het aperitief, met de saus. Ook super als hoofdgerecht of kidsmenu, met gebakken rijst met uien en een slaatje.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 10 g - Koolhydraten: 12,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 11,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 191 kcal - Vetten: 10 g - Koolhydraten: 12,6 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 11,9 g
Lactose vrij
Eindejaar
Snack

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Mandarijnen
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Nuoc mam saus
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Haasjes | Kalkoen
Delhaize Haasjes | Kalkoen
+/- 450 gr
+/-€
8
05
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Panko | Broodkruimels
Lobo Panko | Broodkruimels
200 gr
2
59
Polenta | Voorgekookt
Delhaize Polenta | Voorgekookt
450 gr
1
89
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Olie | Frituur | Minder geuren
Vandemoortele Olie | Frituur | Minder geuren
2 l
- €4 voor 2
8
99

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€34,67