1
Meng de geriste tijm, de geriste en gehakte rozemarijn, de panko, de polenta, peper en zout in een grote kom. Klop de eieren met peper en zout in een 2<sup>de</sup> kom. Doe de bloem in een 3<sup>de</sup> kom.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in 2 of in 3, kruid ze met peper en met zout. Rol ze door de bloem en schud er de bloem af. Haal ze door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten als je tijd hebt, zodat de korst hard wordt.
3
Rasp de helft van de limoenzeste en pers het sap. Doe alles in een kom, samen met het sap van 2 clementines, de honing, de fish sauce, de sojasaus en de fijngehakte muntblaadjes. Schil de andere 2 clementines à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en voeg ze toe in de saus.
4
Bak de kalkoennuggets ± 10 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de hete (maar niet dampende) olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze bij het aperitief, met de saus. Ook super als hoofdgerecht of kidsmenu, met gebakken rijst met uien en een slaatje.
1
Meng de geriste tijm, de geriste en gehakte rozemarijn, de panko, de polenta, peper en zout in een grote kom. Klop de eieren met peper en zout in een 2<sup>de</sup> kom. Doe de bloem in een 3<sup>de</sup> kom.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in 2 of in 3, kruid ze met peper en met zout. Rol ze door de bloem en schud er de bloem af. Haal ze door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten als je tijd hebt, zodat de korst hard wordt.
3
Rasp de helft van de limoenzeste en pers het sap. Doe alles in een kom, samen met het sap van 2 clementines, de honing, de fish sauce, de sojasaus en de fijngehakte muntblaadjes. Schil de andere 2 clementines à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en voeg ze toe in de saus.
4
Bak de kalkoennuggets ± 10 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de hete (maar niet dampende) olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze bij het aperitief, met de saus. Ook super als hoofdgerecht of kidsmenu, met gebakken rijst met uien en een slaatje.