Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultaten“Less waste” garnalenbisque
Delhaize logo
  • “Less waste” garnalenbisque
    B

“Less waste” garnalenbisque

door Jeroen De Pauw
“Less waste” garnalenbisqueB
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 500 g soepgroenten Julienne
  • 200 g passata
  • 4 takjes tijm
  • 1/3 wit houthakkersbrood
  • 12,5 cl room
  • 50 g Gruyère
  • 1 dl cognac
  • 100 g rouille
  • 2 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 2 blokjes visbouillon
  • zout
  • peper
  • 500 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 500 g soepgroenten Julienne
  • 200 g passata
  • 4 takjes tijm
  • 1/3 wit houthakkersbrood
  • 12,5 cl room
  • 50 g Gruyère
  • 1 dl cognac
  • 100 g rouille
  • 2 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 2 blokjes visbouillon
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 30 min. + 15 min. kooktijd
1
Pel de garnalen en doe de pantsers in een stoofpan. Voeg de olijfolie en de groentejulienne toe. Fruit enkele minuten op een heel hoog vuur. Zet eerst de dampkap af (heel belangrijk!), besprenkel met de cognac en flambeer.
2
Voeg 1 l water toe, de passata, de verkruimelde bouillonblokjes en de tijm. Breng aan de kook en laat 15 min. zonder deksel sudderen.
3
Mix de bereiding fijn met de boter (liefst in een blender). Giet door een puntzeef en druk goed aan. Warm de soep zachtjes op.
4
Snijd het brood in fijne sneetjes en gril ze. Klop de room lichtjes op en breng hem op smaak.
5
Schep de garnalen bij de soep, meng 30 sec. en haal de pan meteen van het vuur. Serveer de bisque in kommen of diepe borden en werk af met een beetje opgeklopte room. Zet de toasts apart op tafel, met de rouille en de geraspte gruyère, zo kan ieder zich naar eigen smaak bedienen.
1
Pel de garnalen en doe de pantsers in een stoofpan. Voeg de olijfolie en de groentejulienne toe. Fruit enkele minuten op een heel hoog vuur. Zet eerst de dampkap af (heel belangrijk!), besprenkel met de cognac en flambeer.
2
Voeg 1 l water toe, de passata, de verkruimelde bouillonblokjes en de tijm. Breng aan de kook en laat 15 min. zonder deksel sudderen.
3
Mix de bereiding fijn met de boter (liefst in een blender). Giet door een puntzeef en druk goed aan. Warm de soep zachtjes op.
4
Snijd het brood in fijne sneetjes en gril ze. Klop de room lichtjes op en breng hem op smaak.
5
Schep de garnalen bij de soep, meng 30 sec. en haal de pan meteen van het vuur. Serveer de bisque in kommen of diepe borden en werk af met een beetje opgeklopte room. Zet de toasts apart op tafel, met de rouille en de geraspte gruyère, zo kan ieder zich naar eigen smaak bedienen.
Nutritionele informatie
B
Per portie: Energie: 92 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 5,9 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 4,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 92 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 5,9 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 4,9 g
Less waste
Voorgerecht