1
Pel de garnalen en doe de pantsers in een stoofpan. Voeg de olijfolie en de groentejulienne toe. Fruit enkele minuten op een heel hoog vuur. Zet eerst de dampkap af (heel belangrijk!), besprenkel met de cognac en flambeer.
2
Voeg 1 l water toe, de passata, de verkruimelde bouillonblokjes en de tijm. Breng aan de kook en laat 15 min. zonder deksel sudderen.
3
Mix de bereiding fijn met de boter (liefst in een blender). Giet door een puntzeef en druk goed aan. Warm de soep zachtjes op.
4
Snijd het brood in fijne sneetjes en gril ze. Klop de room lichtjes op en breng hem op smaak.
5
Schep de garnalen bij de soep, meng 30 sec. en haal de pan meteen van het vuur. Serveer de bisque in kommen of diepe borden en werk af met een beetje opgeklopte room. Zet de toasts apart op tafel, met de rouille en de geraspte gruyère, zo kan ieder zich naar eigen smaak bedienen.
1
Pel de garnalen en doe de pantsers in een stoofpan. Voeg de olijfolie en de groentejulienne toe. Fruit enkele minuten op een heel hoog vuur. Zet eerst de dampkap af (heel belangrijk!), besprenkel met de cognac en flambeer.
2
Voeg 1 l water toe, de passata, de verkruimelde bouillonblokjes en de tijm. Breng aan de kook en laat 15 min. zonder deksel sudderen.
3
Mix de bereiding fijn met de boter (liefst in een blender). Giet door een puntzeef en druk goed aan. Warm de soep zachtjes op.
4
Snijd het brood in fijne sneetjes en gril ze. Klop de room lichtjes op en breng hem op smaak.
5
Schep de garnalen bij de soep, meng 30 sec. en haal de pan meteen van het vuur. Serveer de bisque in kommen of diepe borden en werk af met een beetje opgeklopte room. Zet de toasts apart op tafel, met de rouille en de geraspte gruyère, zo kan ieder zich naar eigen smaak bedienen.