1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem grondig onder koud water en laat uitlekken.
2
Klop de pindakaas, de rietsuiker, 3 el sojasaus, het sap van de sinaasappel en het sap van de citroen in een grote kom, tot een romige en homogene textuur. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de kom. Meng en houd apart.
3
Hak de pinda’s grof en pluk de blaadjes van de kruiden. Snijd de kerstomaten in 2. Houd apart.
4
Fruit de gesnipperde uien op een matig vuurtje, in een grote sauteerpan of een wok met 4 el olijfolie. Voeg de wortelen in fijne slierten toe (of in fijne schijfjes) en fruit 3 min. Houd alles op een bord apart.
5
Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in dezelfde sauteerpan, met 1 extra el olijfolie. Voeg 1 el sojasaus toe zodra ze mooi rondom gekleurd zijn en bak nog 1 min. Houd op een bord apart.
6
Voeg 2 el olijfolie toe in de sauteerpan en bak de rijst gedurende 5 min. op een matig vuurtje. Voeg de groenten toe, samen met de tofu, en fruit al roerend gedurende 3 min. Breng verder op smaak.
7
Dien heel warm op, werk af met kerstomaten, kruiden en pinda’s. Zet de saus apart op tafel.
8
Tip: Geef de saus méér pit met een beetje sambal of sriracha.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem grondig onder koud water en laat uitlekken.
2
Klop de pindakaas, de rietsuiker, 3 el sojasaus, het sap van de sinaasappel en het sap van de citroen in een grote kom, tot een romige en homogene textuur. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp boven de kom. Meng en houd apart.
3
Hak de pinda’s grof en pluk de blaadjes van de kruiden. Snijd de kerstomaten in 2. Houd apart.
4
Fruit de gesnipperde uien op een matig vuurtje, in een grote sauteerpan of een wok met 4 el olijfolie. Voeg de wortelen in fijne slierten toe (of in fijne schijfjes) en fruit 3 min. Houd alles op een bord apart.
5
Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in dezelfde sauteerpan, met 1 extra el olijfolie. Voeg 1 el sojasaus toe zodra ze mooi rondom gekleurd zijn en bak nog 1 min. Houd op een bord apart.
6
Voeg 2 el olijfolie toe in de sauteerpan en bak de rijst gedurende 5 min. op een matig vuurtje. Voeg de groenten toe, samen met de tofu, en fruit al roerend gedurende 3 min. Breng verder op smaak.
7
Dien heel warm op, werk af met kerstomaten, kruiden en pinda’s. Zet de saus apart op tafel.
8
Tip: Geef de saus méér pit met een beetje sambal of sriracha.