1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ricotta en de eieren met een klopper in een slakom. Roer er met een soepele spatel de parmigiano onder, het paneermeel, 150 g bloem, een beetje citroenzeste (naar eigen smaak), peper en zout. Pers zoveel mogelijk vocht uit de vooraf ontdooide spinazie, dep ze droog in keukenpapier en hak ze. Meng ze onder het deeg en breng verder op smaak.
2
Bestuif een snijplank met bloem, rol er ⅓ van het deeg op tot een grote worst en snijd ze in stukken. Vorm licht geplette deegballetjes, ter grootte van een dikke noot. Rol ze in de bloem en tik het overschot eraf. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
3
Breng de melk aan de kook in een ovenvaste stoofpan, met de steeltjes van het basilicum, peper en zout. Laat net onder het kookpunt sudderen en dompel er de gnudi één voor één in. Zet het deksel op de pan en schuif 15 min. in de oven.
4
Pers het sap van 1 citroen en meng het met de olijfolie, peper en zout.
5
Dresseer de gnudi met een beetje bouillon in diepe borden. Besprenkel met de vinaigrette, bestrooi met een beetje geraspte citroenzeste en werk af met basilicumblaadjes. Dien heel warm op.
6
Tip: Kook eventueel kleine gnudi in kokend water, net als gnocchi, en bak ze dan in een braadpan met boter en salie. Ook heerlijk met tomatensaus.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ricotta en de eieren met een klopper in een slakom. Roer er met een soepele spatel de parmigiano onder, het paneermeel, 150 g bloem, een beetje citroenzeste (naar eigen smaak), peper en zout. Pers zoveel mogelijk vocht uit de vooraf ontdooide spinazie, dep ze droog in keukenpapier en hak ze. Meng ze onder het deeg en breng verder op smaak.
2
Bestuif een snijplank met bloem, rol er ⅓ van het deeg op tot een grote worst en snijd ze in stukken. Vorm licht geplette deegballetjes, ter grootte van een dikke noot. Rol ze in de bloem en tik het overschot eraf. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
3
Breng de melk aan de kook in een ovenvaste stoofpan, met de steeltjes van het basilicum, peper en zout. Laat net onder het kookpunt sudderen en dompel er de gnudi één voor één in. Zet het deksel op de pan en schuif 15 min. in de oven.
4
Pers het sap van 1 citroen en meng het met de olijfolie, peper en zout.
5
Dresseer de gnudi met een beetje bouillon in diepe borden. Besprenkel met de vinaigrette, bestrooi met een beetje geraspte citroenzeste en werk af met basilicumblaadjes. Dien heel warm op.
6
Tip: Kook eventueel kleine gnudi in kokend water, net als gnocchi, en bak ze dan in een braadpan met boter en salie. Ook heerlijk met tomatensaus.