⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalkoenbeignets met peren-veenbessenchutney
Delhaize logo
  • Kalkoenbeignets met peren-veenbessenchutney
    A

Kalkoenbeignets met peren-veenbessenchutney

door Jeroen De Pauw
Kalkoenbeignets met peren-veenbessenchutneyA
Makkelijk
< 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 450 g kalkoenhaasjes
  • 1 sjalot
  • 600 g vaste peren
  • 80 g veenbessen
  • 20 g gember
  • 1/2 rode peper
  • 2 dl tripelbier
  • 3 el honing
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 friteuse
  • 2 el olijfolie
  • 2 el za’atar
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 3 kruidnagels
  • peper
  • zout
  • 450 g kalkoenhaasjes
  • 1 sjalot
  • 600 g vaste peren
  • 80 g veenbessen
  • 20 g gember
  • 1/2 rode peper
  • 2 dl tripelbier
  • 3 el honing
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 friteuse
  • 2 el olijfolie
  • 2 el za’atar
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 3 kruidnagels

Begin met koken

: 30 min. (+ 15 min. kooktijd)
1
Maak de chutney: schil de peren en snijd ze in blokjes. Hak de ontpitte halve rode peper en het sjalotje fijn. Fruit ze samen met de geschilde en geraspte gember gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een kleine stoofpan met de olijfolie. Voeg de peren en de honing toe en meng op een vrij hoog vuur, tot alles lichtjes karamelliseert. Voeg de veenbessen toe, de balsamicoazijn, 1 dl water, de kaneel en de kruidnagels en laat 15 min. pruttelen. Mix eventjes met een staafmixer, zonder glad te maken. Giet in een pot en laat afkoelen.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in lange repen, doe ze in een kleine stoofpan, overgiet met water en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. pocheren.
3
Warm je friteuse op (of de olie, in een wok) op 180°C. Meng de bloem beetje bij beetje met het bier, met behulp van een klopper. Kruid met peper, met zout en voeg de za’atar toe. Laat de kalkoenreepjes uitlekken en dep ze in keukenpapier droog. Dompel ze in het deeg en dan, één voor één, in de hete olie. Bak een eerste reeks beignets mooi goudbruin, laat ze goed uitlekken en bak dan pas de volgende (wacht telkens tot de olie opnieuw tot 180°C is opgewarmd).
4
Tip: Serveer de beignets heel warm bij het aperitief, met de chutney.
1
Maak de chutney: schil de peren en snijd ze in blokjes. Hak de ontpitte halve rode peper en het sjalotje fijn. Fruit ze samen met de geschilde en geraspte gember gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een kleine stoofpan met de olijfolie. Voeg de peren en de honing toe en meng op een vrij hoog vuur, tot alles lichtjes karamelliseert. Voeg de veenbessen toe, de balsamicoazijn, 1 dl water, de kaneel en de kruidnagels en laat 15 min. pruttelen. Mix eventjes met een staafmixer, zonder glad te maken. Giet in een pot en laat afkoelen.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in lange repen, doe ze in een kleine stoofpan, overgiet met water en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. pocheren.
3
Warm je friteuse op (of de olie, in een wok) op 180°C. Meng de bloem beetje bij beetje met het bier, met behulp van een klopper. Kruid met peper, met zout en voeg de za’atar toe. Laat de kalkoenreepjes uitlekken en dep ze in keukenpapier droog. Dompel ze in het deeg en dan, één voor één, in de hete olie. Bak een eerste reeks beignets mooi goudbruin, laat ze goed uitlekken en bak dan pas de volgende (wacht telkens tot de olie opnieuw tot 180°C is opgewarmd).
4
Tip: Serveer de beignets heel warm bij het aperitief, met de chutney.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 154 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 17,6 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 154 kcal - Vetten: 5,1 g - Koolhydraten: 17,6 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8 g
Lactose vrij
Hapjes