1
Maak de chutney: schil de peren en snijd ze in blokjes. Hak de ontpitte halve rode peper en het sjalotje fijn. Fruit ze samen met de geschilde en geraspte gember gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een kleine stoofpan met de olijfolie. Voeg de peren en de honing toe en meng op een vrij hoog vuur, tot alles lichtjes karamelliseert. Voeg de veenbessen toe, de balsamicoazijn, 1 dl water, de kaneel en de kruidnagels en laat 15 min. pruttelen. Mix eventjes met een staafmixer, zonder glad te maken. Giet in een pot en laat afkoelen.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in lange repen, doe ze in een kleine stoofpan, overgiet met water en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. pocheren.
3
Warm je friteuse op (of de olie, in een wok) op 180°C. Meng de bloem beetje bij beetje met het bier, met behulp van een klopper. Kruid met peper, met zout en voeg de za’atar toe. Laat de kalkoenreepjes uitlekken en dep ze in keukenpapier droog. Dompel ze in het deeg en dan, één voor één, in de hete olie. Bak een eerste reeks beignets mooi goudbruin, laat ze goed uitlekken en bak dan pas de volgende (wacht telkens tot de olie opnieuw tot 180°C is opgewarmd).
4
Tip: Serveer de beignets heel warm bij het aperitief, met de chutney.
1
Maak de chutney: schil de peren en snijd ze in blokjes. Hak de ontpitte halve rode peper en het sjalotje fijn. Fruit ze samen met de geschilde en geraspte gember gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een kleine stoofpan met de olijfolie. Voeg de peren en de honing toe en meng op een vrij hoog vuur, tot alles lichtjes karamelliseert. Voeg de veenbessen toe, de balsamicoazijn, 1 dl water, de kaneel en de kruidnagels en laat 15 min. pruttelen. Mix eventjes met een staafmixer, zonder glad te maken. Giet in een pot en laat afkoelen.
2
Snijd de kalkoenhaasjes in lange repen, doe ze in een kleine stoofpan, overgiet met water en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. pocheren.
3
Warm je friteuse op (of de olie, in een wok) op 180°C. Meng de bloem beetje bij beetje met het bier, met behulp van een klopper. Kruid met peper, met zout en voeg de za’atar toe. Laat de kalkoenreepjes uitlekken en dep ze in keukenpapier droog. Dompel ze in het deeg en dan, één voor één, in de hete olie. Bak een eerste reeks beignets mooi goudbruin, laat ze goed uitlekken en bak dan pas de volgende (wacht telkens tot de olie opnieuw tot 180°C is opgewarmd).
4
Tip: Serveer de beignets heel warm bij het aperitief, met de chutney.