1
Verwarm de oven voor op 190°C en breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Schil de rapen, de pastinaak en de wortelen. Snijd ze respectievelijk in partjes, in dikke schijfjes en in stukken. Snijd de spruitjes verticaal in 2. Dompel alles in het kokende water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet af en laat in ijskoud water schrikken.
2
Laat de groenten goed uitlekken en doe ze in een heel grote ovenschaal. Meng ze met 4 el olijfolie, peper, zout en de ratatouillekruiden. Leg het kalkoengebraad in het midden van de schaal, smeer het in met olijfolie en verdeel er de groenten rond, in één enkele laag. Voeg de gehalveerde ongeschilde teentjes knoflook toe en de helft van de tijm. Bak 1 u goudbruin in de oven en besprenkel het gebraad om de 15 min. met braadvocht. Voeg de troskerstomaten ± 20 min. voor het einde van de kooktijd toe.
3
Snijd het gebraad in dikke sneetjes, serveer met de groenten en werk af met een takje tijm.
4
Tip: Gebruik gerust andere seizoengroenten: pompoen, knolselder...
1
Verwarm de oven voor op 190°C en breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Schil de rapen, de pastinaak en de wortelen. Snijd ze respectievelijk in partjes, in dikke schijfjes en in stukken. Snijd de spruitjes verticaal in 2. Dompel alles in het kokende water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet af en laat in ijskoud water schrikken.
2
Laat de groenten goed uitlekken en doe ze in een heel grote ovenschaal. Meng ze met 4 el olijfolie, peper, zout en de ratatouillekruiden. Leg het kalkoengebraad in het midden van de schaal, smeer het in met olijfolie en verdeel er de groenten rond, in één enkele laag. Voeg de gehalveerde ongeschilde teentjes knoflook toe en de helft van de tijm. Bak 1 u goudbruin in de oven en besprenkel het gebraad om de 15 min. met braadvocht. Voeg de troskerstomaten ± 20 min. voor het einde van de kooktijd toe.
3
Snijd het gebraad in dikke sneetjes, serveer met de groenten en werk af met een takje tijm.
4
Tip: Gebruik gerust andere seizoengroenten: pompoen, knolselder...