⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalkoenrollades met morieljes en geroosterde groenten
Delhaize logo
  • Kalkoenrollades met morieljes en geroosterde groenten

Kalkoenrollades met morieljes en geroosterde groenten

door Jeroen De Pauw
Kalkoenrollades met morieljes en geroosterde groenten
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kalkoengebraad met morieljes (900 g)
  • 1 bussel rapen
  • 250 g geschoonde spruitjes
  • 1 pastinaak
  • 3 wortelen
  • 200 g troskerstomaten
  • 8 takjes tijm
  • 6 el olijfolie
  • 1 el Franse ratatouillekruiden
  • peper
  • zout
  • 1 kalkoengebraad met morieljes (900 g)
  • 1 bussel rapen
  • 250 g geschoonde spruitjes
  • 1 pastinaak
  • 3 wortelen
  • 200 g troskerstomaten
  • 8 takjes tijm
  • 6 el olijfolie
  • 1 el Franse ratatouillekruiden
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. (+ 60 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 190°C en breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Schil de rapen, de pastinaak en de wortelen. Snijd ze respectievelijk in partjes, in dikke schijfjes en in stukken. Snijd de spruitjes verticaal in 2. Dompel alles in het kokende water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet af en laat in ijskoud water schrikken.
2
Laat de groenten goed uitlekken en doe ze in een heel grote ovenschaal. Meng ze met 4 el olijfolie, peper, zout en de ratatouillekruiden. Leg het kalkoengebraad in het midden van de schaal, smeer het in met olijfolie en verdeel er de groenten rond, in één enkele laag. Voeg de gehalveerde ongeschilde teentjes knoflook toe en de helft van de tijm. Bak 1 u goudbruin in de oven en besprenkel het gebraad om de 15 min. met braadvocht. Voeg de troskerstomaten ± 20 min. voor het einde van de kooktijd toe.
3
Snijd het gebraad in dikke sneetjes, serveer met de groenten en werk af met een takje tijm.
4
Tip: Gebruik gerust andere seizoengroenten: pompoen, knolselder...
1
Verwarm de oven voor op 190°C en breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Schil de rapen, de pastinaak en de wortelen. Snijd ze respectievelijk in partjes, in dikke schijfjes en in stukken. Snijd de spruitjes verticaal in 2. Dompel alles in het kokende water en reken 3 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Giet af en laat in ijskoud water schrikken.
2
Laat de groenten goed uitlekken en doe ze in een heel grote ovenschaal. Meng ze met 4 el olijfolie, peper, zout en de ratatouillekruiden. Leg het kalkoengebraad in het midden van de schaal, smeer het in met olijfolie en verdeel er de groenten rond, in één enkele laag. Voeg de gehalveerde ongeschilde teentjes knoflook toe en de helft van de tijm. Bak 1 u goudbruin in de oven en besprenkel het gebraad om de 15 min. met braadvocht. Voeg de troskerstomaten ± 20 min. voor het einde van de kooktijd toe.
3
Snijd het gebraad in dikke sneetjes, serveer met de groenten en werk af met een takje tijm.
4
Tip: Gebruik gerust andere seizoengroenten: pompoen, knolselder...
Nutritionele informatie
Per 100g: Energie: kcal - Vetten: g - Koolhydraten: g - Vezels: g - Eiwitten: g

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: kcal - Vetten: g - Koolhydraten: g - Vezels: g - Eiwitten: g
Hoofdgerecht