⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKalfskoteletten met champignons en Marsala
Delhaize logo
  • Kalfskoteletten met champignons en Marsala
    B

Kalfskoteletten met champignons en Marsala

Kalfskoteletten met champignons en MarsalaB
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kalfskoteletten
  • 500 g Parijse champignons
  • 15 cl kalfsfond
  • 15 cl verse room
  • 15 cl Marsala
  • 6 blaadjes salie
  • 1/2 citroen
  • 1 g boter
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 4 kalfskoteletten
  • 500 g Parijse champignons
  • 15 cl kalfsfond
  • 15 cl verse room
  • 15 cl Marsala
  • 6 blaadjes salie
  • 1/2 citroen
  • 1 g boter
  • 3 e.l. olijfolie
  • zout
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen

Begin met koken

: 20 min
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en zet er een ovenschaal in, groot genoeg voor de 4 koteletten.
2
Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een pan met 1 el olie en een scheutje citroensap tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
3
Doe ondertussen de helft van de boter, 1 el olie en de helft van de gehakte salieblaadjes in een grote braadpan en bak er 2 koteletten aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de 2 andere koteletten. Laat ze in de oven nog 10 min verder bakken.
4
Giet ondertussen de Marsala in de braadpan, roer de bakresten los en laat 1 min op hoog vuur inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 1 min inkoken. Doe er dan de room en het bindmiddel bij. Roer met de garde en laat 2 min pruttelen op zacht vuur.
5
Voeg de champignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de kalfskoteletten met de champignonsaus en verse pasta.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en zet er een ovenschaal in, groot genoeg voor de 4 koteletten.
2
Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een pan met 1 el olie en een scheutje citroensap tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
3
Doe ondertussen de helft van de boter, 1 el olie en de helft van de gehakte salieblaadjes in een grote braadpan en bak er 2 koteletten aan beide kanten goudbruin in op hoog vuur. Kruid ze met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de 2 andere koteletten. Laat ze in de oven nog 10 min verder bakken.
4
Giet ondertussen de Marsala in de braadpan, roer de bakresten los en laat 1 min op hoog vuur inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat nog 1 min inkoken. Doe er dan de room en het bindmiddel bij. Roer met de garde en laat 2 min pruttelen op zacht vuur.
5
Voeg de champignons toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
6
Serveer de kalfskoteletten met de champignonsaus en verse pasta.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 148; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 3,8; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 597,03
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 148; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 5,1; suikers (g): 3,8; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 597,03
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Salie | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kalfslapje
Delhaize Kalfslapje
+/- 212 gr
+/-€
4
41
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Fond | Kalf | Wit
Delhaize Fond | Kalf | Wit
22 cl
3
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Marsala Dolce
Florio Marsala Dolce
75 cl
8
39
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€22,81