1
Was de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon.
2
Snij de Parijse champignons fijn in een kookpot, met 2 eetlepels olie in.
3
Besprenkel met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe.
4
Laat alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur.
5
Wanneer de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de bospaddenstoelen toe en stoof 2 min. op hoog vuur.
6
Roer er 1 min. de bloem door, voeg dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes.
7
Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. zacht koken.
8
Snij ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur wanneer het vet begint te smelten.
9
Laat uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn.
10
Klop de room lobbig en kruid licht met zout.
11
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix daarna fijn.
12
Breng op smaak met peper en zout.
13
Serveer de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta.
1
Was de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon.
2
Snij de Parijse champignons fijn in een kookpot, met 2 eetlepels olie in.
3
Besprenkel met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe.
4
Laat alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur.
5
Wanneer de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de bospaddenstoelen toe en stoof 2 min. op hoog vuur.
6
Roer er 1 min. de bloem door, voeg dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes.
7
Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. zacht koken.
8
Snij ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur wanneer het vet begint te smelten.
9
Laat uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn.
10
Klop de room lobbig en kruid licht met zout.
11
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix daarna fijn.
12
Breng op smaak met peper en zout.
13
Serveer de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta.