⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta
Delhaize logo
  • Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta

Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta

Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g Parijse champignons
  • 250 g gemengde bospaddestoelen
  • 100 g pancetta
  • 4 dl melk
  • 25 cl room
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 ui
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
  • 1/2 citroen
  • peper
  • 250 g Parijse champignons
  • 250 g gemengde bospaddestoelen
  • 100 g pancetta
  • 4 dl melk
  • 25 cl room
  • 2,5 e.l. olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 ui
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
  • 1/2 citroen
  • peper

Begin met koken

1
Was de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon.
2
Snij de Parijse champignons fijn in een kookpot, met 2 eetlepels olie in.
3
Besprenkel met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe.
4
Laat alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur.
5
Wanneer de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de bospaddenstoelen toe en stoof 2 min. op hoog vuur.
6
Roer er 1 min. de bloem door, voeg dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes.
7
Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. zacht koken.
8
Snij ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur wanneer het vet begint te smelten.
9
Laat uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn.
10
Klop de room lobbig en kruid licht met zout.
11
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix daarna fijn.
12
Breng op smaak met peper en zout.
13
Serveer de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta.
1
Was de champignons en paddenstoelen niet, want ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon.
2
Snij de Parijse champignons fijn in een kookpot, met 2 eetlepels olie in.
3
Besprenkel met wat citroensap en voeg de fijngesneden ui toe.
4
Laat alles stoven, eerst op zacht vuur, dan op matig vuur.
5
Wanneer de champignons nagenoeg al hun vocht hebben afgegeven, voeg dan de bospaddenstoelen toe en stoof 2 min. op hoog vuur.
6
Roer er 1 min. de bloem door, voeg dan 70 cl water toe, de melk en de verkruimelde bouillonblokjes.
7
Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. zacht koken.
8
Snij ondertussen de pancetta in reepjes en bak goudbruin in een licht ingevette antikleefpan, eerst op zacht vuur, later op hoog vuur wanneer het vet begint te smelten.
9
Laat uitlekken op keukenpapier wanneer ze knapperig geworden zijn.
10
Klop de room lobbig en kruid licht met zout.
11
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix daarna fijn.
12
Breng op smaak met peper en zout.
13
Serveer de warme soep in tassen met bovenop de room en de in stukjes gebroken pancetta.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
PANCETTA
Delhaize PANCETTA
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€16,13