Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalfsescalopes met sinaasappel
Delhaize logo
  • Kalfsescalopes met sinaasappel

Kalfsescalopes met sinaasappel

Kalfsescalopes met sinaasappel
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 g boter
  • 4 kalfslapjes of -escalopes
  • 2 niet-behandelde sinaasappelen
  • 220 ml witte kalfsfond
  • 4 cl cognac
  • 15 cl room
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • peper
  • 1 g boter
  • 4 kalfslapjes of -escalopes
  • 2 niet-behandelde sinaasappelen
  • 220 ml witte kalfsfond
  • 4 cl cognac
  • 15 cl room
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • peper

Begin met koken

: 20 minuten
1
Spoel de sinaasappels goed onder stromend warm water. Snij van 1 sinaasappel de schil heel dun af en snij de schil in fijne staafjes (alles of een deel, volgens eigen smaak). Pers het sap uit de 2 sinaasappels (20 cl).
2
Verwarm de olie en de boter in een braadpan en laat er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in bakken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem het vlees uit de pan en giet de cognac in de pan. Roer de bakresten los, giet er dan het sinaasappelsap en de kalfsfond bij. Laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur, voeg dan het bindmiddel toe. Roer met de garde, laat 1 min. sudderen, voeg dan de room en de schilreepjes toe.
4
Leg de kalfslapjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Serveer warm met verse deegwaren en een groene groente.
1
Spoel de sinaasappels goed onder stromend warm water. Snij van 1 sinaasappel de schil heel dun af en snij de schil in fijne staafjes (alles of een deel, volgens eigen smaak). Pers het sap uit de 2 sinaasappels (20 cl).
2
Verwarm de olie en de boter in een braadpan en laat er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in bakken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem het vlees uit de pan en giet de cognac in de pan. Roer de bakresten los, giet er dan het sinaasappelsap en de kalfsfond bij. Laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur, voeg dan het bindmiddel toe. Roer met de garde, laat 1 min. sudderen, voeg dan de room en de schilreepjes toe.
4
Leg de kalfslapjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Serveer warm met verse deegwaren en een groene groente.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
70 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Medaillon | Kalfs
Delhaize Medaillon | Kalfs
2 × +/- 309 gr
+/-€
7
66
Eetsinaasappels
Delhaize Eetsinaasappels
2 kg
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Fond | Kalf | Bruin
Delhaize Fond | Kalf | Bruin
22 cl
3
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€26,24