1
Spoel de sinaasappels goed onder stromend warm water. Snij van 1 sinaasappel de schil heel dun af en snij de schil in fijne staafjes (alles of een deel, volgens eigen smaak). Pers het sap uit de 2 sinaasappels (20 cl).
2
Verwarm de olie en de boter in een braadpan en laat er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in bakken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem het vlees uit de pan en giet de cognac in de pan. Roer de bakresten los, giet er dan het sinaasappelsap en de kalfsfond bij. Laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur, voeg dan het bindmiddel toe. Roer met de garde, laat 1 min. sudderen, voeg dan de room en de schilreepjes toe.
4
Leg de kalfslapjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Serveer warm met verse deegwaren en een groene groente.
1
Spoel de sinaasappels goed onder stromend warm water. Snij van 1 sinaasappel de schil heel dun af en snij de schil in fijne staafjes (alles of een deel, volgens eigen smaak). Pers het sap uit de 2 sinaasappels (20 cl).
2
Verwarm de olie en de boter in een braadpan en laat er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in bakken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem het vlees uit de pan en giet de cognac in de pan. Roer de bakresten los, giet er dan het sinaasappelsap en de kalfsfond bij. Laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur, voeg dan het bindmiddel toe. Roer met de garde, laat 1 min. sudderen, voeg dan de room en de schilreepjes toe.
4
Leg de kalfslapjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Serveer warm met verse deegwaren en een groene groente.