1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 210°C.
3
Schil de wortelen en kook ze ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
4
Verwijder het vet van de lamskroontjes en wrijf ze in met een in twee gesneden knoflookteentje. Doe de stukjes knoflook en de boter in een pan en breng op temperatuur. Schroei de lamskroontjes snel dicht rondom rond. Kruid met zout en peper.
5
Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet het met de boter uit de pan. Doe de wortelen in een andere ovenschotel, giet er 2 el olijfolie over en breng ze op smaak. Steek de 2 schotels in de oven en laat ongeveer 12 minuten garen.
6
Giet de aardappelen af terwijl het vlees bakt. Doe ze opnieuw in de kookpot en voeg er 2 el olijfolie en de gehakte tijm bij. Pureer de aardappelen met een stamper of draai ze door een passe-vite. Kruid bij indien nodig.
7
Bedek de ovenschotel met het vlees met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
8
Snijd het vlees tussen de ribben en dien warm op met de puree en de wortelen.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 210°C.
3
Schil de wortelen en kook ze ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
4
Verwijder het vet van de lamskroontjes en wrijf ze in met een in twee gesneden knoflookteentje. Doe de stukjes knoflook en de boter in een pan en breng op temperatuur. Schroei de lamskroontjes snel dicht rondom rond. Kruid met zout en peper.
5
Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet het met de boter uit de pan. Doe de wortelen in een andere ovenschotel, giet er 2 el olijfolie over en breng ze op smaak. Steek de 2 schotels in de oven en laat ongeveer 12 minuten garen.
6
Giet de aardappelen af terwijl het vlees bakt. Doe ze opnieuw in de kookpot en voeg er 2 el olijfolie en de gehakte tijm bij. Pureer de aardappelen met een stamper of draai ze door een passe-vite. Kruid bij indien nodig.
7
Bedek de ovenschotel met het vlees met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
8
Snijd het vlees tussen de ribben en dien warm op met de puree en de wortelen.