Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen
Delhaize logo

Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 lamskroontjes
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 12 mooie wortelen (in bussel)
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • peper
  • 2 lamskroontjes
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 12 mooie wortelen (in bussel)
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • peper

Begin met koken

: 35 min
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 210°C.
3
Schil de wortelen en kook ze ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
4
Verwijder het vet van de lamskroontjes en wrijf ze in met een in twee gesneden knoflookteentje. Doe de stukjes knoflook en de boter in een pan en breng op temperatuur. Schroei de lamskroontjes snel dicht rondom rond. Kruid met zout en peper.
5
Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet het met de boter uit de pan. Doe de wortelen in een andere ovenschotel, giet er 2 el olijfolie over en breng ze op smaak. Steek de 2 schotels in de oven en laat ongeveer 12 minuten garen.
6
Giet de aardappelen af terwijl het vlees bakt. Doe ze opnieuw in de kookpot en voeg er 2 el olijfolie en de gehakte tijm bij. Pureer de aardappelen met een stamper of draai ze door een passe-vite. Kruid bij indien nodig.
7
Bedek de ovenschotel met het vlees met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
8
Snijd het vlees tussen de ribben en dien warm op met de puree en de wortelen.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 210°C.
3
Schil de wortelen en kook ze ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
4
Verwijder het vet van de lamskroontjes en wrijf ze in met een in twee gesneden knoflookteentje. Doe de stukjes knoflook en de boter in een pan en breng op temperatuur. Schroei de lamskroontjes snel dicht rondom rond. Kruid met zout en peper.
5
Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet het met de boter uit de pan. Doe de wortelen in een andere ovenschotel, giet er 2 el olijfolie over en breng ze op smaak. Steek de 2 schotels in de oven en laat ongeveer 12 minuten garen.
6
Giet de aardappelen af terwijl het vlees bakt. Doe ze opnieuw in de kookpot en voeg er 2 el olijfolie en de gehakte tijm bij. Pureer de aardappelen met een stamper of draai ze door een passe-vite. Kruid bij indien nodig.
7
Bedek de ovenschotel met het vlees met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
8
Snijd het vlees tussen de ribben en dien warm op met de puree en de wortelen.
Nutritionele informatie
Energie: 576 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koteletten | Lam | Royal |   Celtic
Delhaize Koteletten | Lam | Royal | Celtic
+/- 310 gr
+/-€
9
92
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
1+1 gratis
4
69
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
7 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€30,31