Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKabeljauw met pesto met citroengras en gember
Delhaize logo
  • Kabeljauw met pesto met citroengras en gember
    A

Kabeljauw met pesto met citroengras en gember

Kabeljauw met pesto met citroengras en gemberA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 g boter
  • 1 stengel citroengras
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 stuk gember
  • 2 limoenen
  • 1 lookteentje, gepeld
  • bloem
  • 1 rode peper
  • peper
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 g boter
  • 1 stengel citroengras
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 stuk gember
  • 2 limoenen
  • 1 lookteentje, gepeld
  • bloem
  • 1 rode peper
  • peper

Begin met koken

: 20 minuten
1
Pesto met citroengras en gember: verwijder het harde gedeelte van het citroengras, houd enkel het zachte gedeelte over, hak het fijn.
2
Doe het citroengras, de geperste look, de geraspte gember, de geraspte schil en het sap van 1 limoen, 2 eetlepels gehakte koriander, de fijngehakte chilipeper, de koolzaadolie, zout en peper in de kom van de keukenrobot.
3
Mix op middelhoge snelheid. Zet opzij.
4
Verwarm de olijfolie en de boter in een braadpan. Snij de vis in porties en schroei ze snel aan beide kanten op hoog vuur. Verlaag het vuur tot het minimum en laat nog 4 à 5 min. bakken.
5
Verdeel de visfilets over de borden.
6
Bedruip met de pesto.
7
Versier met limoenkwartjes en takjes koriander.
1
Pesto met citroengras en gember: verwijder het harde gedeelte van het citroengras, houd enkel het zachte gedeelte over, hak het fijn.
2
Doe het citroengras, de geperste look, de geraspte gember, de geraspte schil en het sap van 1 limoen, 2 eetlepels gehakte koriander, de fijngehakte chilipeper, de koolzaadolie, zout en peper in de kom van de keukenrobot.
3
Mix op middelhoge snelheid. Zet opzij.
4
Verwarm de olijfolie en de boter in een braadpan. Snij de vis in porties en schroei ze snel aan beide kanten op hoog vuur. Verlaag het vuur tot het minimum en laat nog 4 à 5 min. bakken.
5
Verdeel de visfilets over de borden.
6
Bedruip met de pesto.
7
Versier met limoenkwartjes en takjes koriander.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 630; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 15,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 449,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 630; energie (kCal): 150; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 15,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 449,7
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

kabeljauwfilet - msc | Ingevroren op zee
Delhaize kabeljauwfilet - msc | Ingevroren op zee
675 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
9
99
Koolzaadolie | Zuiver | Bio
Delhaize Koolzaadolie | Zuiver | Bio
50 cl
Bio
    3
    69
    Citroengras | Verpakt
    Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
    2
    29
    Kruiden | Koriander | Zaad
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Zaad
    18 gr
    3
    29
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Limoen | 1 st
      Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
      0
      59
      Look | Netje | Bio
      Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
        Rode pepers | Verpakt
        Delhaize Rode pepers | Verpakt
        50 gr
        1
        35

        Reeds in je keuken

        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        • little-lione.external.82792960.svg
        5
        25
        Boter | Gezouten
        Paysan Breton Boter | Gezouten
        125 gr
        2
        39
        Tarwebloem
        Delhaize Tarwebloem
        1 kg
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        35
        Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
        Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
        45 gr
        Bio
          2
          89
          Totaal:
          €24,38