⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenCurry van rundsvlees met diverse wortelgroenten en aardappelen 
Delhaize logo
  • Curry van rundsvlees met diverse wortelgroenten en aardappelen 

Curry van rundsvlees met diverse wortelgroenten en aardappelen 

Curry van rundsvlees met diverse wortelgroenten en aardappelen 
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g extra mager runderstoofvlees
  • 2 teentjes look
  • 1 bosje koriander
  • 80 g rozijnen
  • 600 g bintje-aardappelen
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 dl water
  • 30 g geklaarde boter (‘Le Beurre des Chefs’ van Carlsbourg)
  • 2 el Madras curry
  • 1 kl garam masala
  • 2 pastinaken
  • 1/2 knolselder
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 2 vetarm runderbouillonblokjes
  • Peper
  • zout
  • 800 g extra mager runderstoofvlees
  • 2 teentjes look
  • 1 bosje koriander
  • 80 g rozijnen
  • 600 g bintje-aardappelen
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 dl water
  • 30 g geklaarde boter (‘Le Beurre des Chefs’ van Carlsbourg)
  • 2 el Madras curry
  • 1 kl garam masala
  • 2 pastinaken
  • 1/2 knolselder
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 limoen

Begin met koken

1
Doe de helft van de geklaarde boter in een braadpan (cocotte) en laat smelten. Fruit op een zacht vuurtje de fijngehakte ui, de helft van de ontpitte en fijngehakte peper, de geperste knoflookteentjes, de curry en de garam masala.  
2
Halveer de stukjes vlees als ze te groot zijn. Doe de resterende geklaarde boter in een grote pan en braad het vlees kort op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe het vlees nu in de cocotte en blus de andere pan met de helft van het water. Voeg dat water (met de aanbaksels van het vlees) toe aan de cocotte en giet er vervolgens het resterende water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook, dek af en laat anderhalf uur sudderen op een zacht vuurtje. 
3
Schil de pastinaken, de knolselder en de aardappelen. Snijd de pastinaken in halve rondjes en de rest van de groenten in blokjes. Voeg toe aan de cocotte. Voeg ook de kokosmelk en de rozijnen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min. pruttelen, zonder deksel. Kruid naar wens. 
4
Serveer warm met koriander, de resterende rode peper (naar eigen smaak) en enkele partjes limoen. 
1
Doe de helft van de geklaarde boter in een braadpan (cocotte) en laat smelten. Fruit op een zacht vuurtje de fijngehakte ui, de helft van de ontpitte en fijngehakte peper, de geperste knoflookteentjes, de curry en de garam masala.  
2
Halveer de stukjes vlees als ze te groot zijn. Doe de resterende geklaarde boter in een grote pan en braad het vlees kort op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe het vlees nu in de cocotte en blus de andere pan met de helft van het water. Voeg dat water (met de aanbaksels van het vlees) toe aan de cocotte en giet er vervolgens het resterende water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook, dek af en laat anderhalf uur sudderen op een zacht vuurtje. 
3
Schil de pastinaken, de knolselder en de aardappelen. Snijd de pastinaken in halve rondjes en de rest van de groenten in blokjes. Voeg toe aan de cocotte. Voeg ook de kokosmelk en de rozijnen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 20 min. pruttelen, zonder deksel. Kruid naar wens. 
4
Serveer warm met koriander, de resterende rode peper (naar eigen smaak) en enkele partjes limoen. 
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 517/124 ; Vetten (g): 5,9 ; Verzadigde vetzuren (g): 4 ; Koolhydraten (g): 7,9 ; Suikers (g): 3,2 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 8,4 ; Zout (g): 0,6 ; Energie (kcal per portie): 782 ; Nutri-score: B

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 517/124 ; Vetten (g): 5,9 ; Verzadigde vetzuren (g): 4 ; Koolhydraten (g): 7,9 ; Suikers (g): 3,2 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 8,4 ; Zout (g): 0,6 ; Energie (kcal per portie): 782 ; Nutri-score: B
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rundvlees
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
45
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Kokosmelk
Delhaize Kokosmelk
40 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
95
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Saus | Curry | Tandoori
Patak's Saus | Curry | Tandoori
450 gr
2de tegen -50%
2
79
Saus | Tikka Masala
Patak's Saus | Tikka Masala
450 gr
2de tegen -50%
2
75
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr
2
19
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Bouillon | Rund | Vetarm
365 Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
46

Reeds in je keuken

Verse look
Delhaize Verse look
140 gr
2
29
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€25,30