Rasp de hele bloemkool met een grove rasp (behalve de middenste harde steel) tot je kruimels bekomt die op tabouleh lijken. Doe ze in een kom en voeg het citroensap, de olijfolie, de fi jngesneden lente-uitjes en de fi jngehakte munt en peterselie toe. Voeg daarna de kikkererwten toe, die je zorgvuldig hebt gespoeld in koud water, en de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten. Breng op smaak met zout en meng goed. Laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Grill de merguez 10 min. op de barbecue (of in een licht ingeoliede pan). Serveer ze met de tabouleh van bloemkool.
1
Rasp de hele bloemkool met een grove rasp (behalve de middenste harde steel) tot je kruimels bekomt die op tabouleh lijken. Doe ze in een kom en voeg het citroensap, de olijfolie, de fi jngesneden lente-uitjes en de fi jngehakte munt en peterselie toe. Voeg daarna de kikkererwten toe, die je zorgvuldig hebt gespoeld in koud water, en de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten. Breng op smaak met zout en meng goed. Laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Grill de merguez 10 min. op de barbecue (of in een licht ingeoliede pan). Serveer ze met de tabouleh van bloemkool.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 471/113 ; Vetten (g): 7,2 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,2 ; Koolhydraten (g): 5 ; Suikers (g): 2,6 ; Vezels (g): 1,7 ; Eiwitten (g): 6,4 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 565 ; Nutri-score: A
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 471/113 ; Vetten (g): 7,2 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,2 ; Koolhydraten (g): 5 ; Suikers (g): 2,6 ; Vezels (g): 1,7 ; Eiwitten (g): 6,4 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 565 ; Nutri-score: A