1
Fruit 1 gesnipperde ui en 2 knoflookteentjes op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met 3 el olijfolie.
2
Bak 800 g extra mager stoofvlees in een grote pan op een hoog vuur met 15 g boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
3
Doe 2 blikjes van 400 g tomatenblokjes in de braadpan, samen met 3 dl water, 2 verkruimelde blokjes vleesbouillon, 1 bouquet garni en het vlees. Blus de pan waarin je het vlees hebt gebakken met 1 dl water en giet dit in de braadpan. Roer goed en laat gedurende 1 uur op een laag vuurtje sudderen, zonder deksel.
4
Snijd 250 g wortelen en 1 rode paprika (zonder de zaadjes) in blokjes. Snijd 2 stengels selderij fijn. Doe alles in de braadpan en laat nog 30 min. verdergaren met het deksel erop.
5
Kruid naar wens en serveer warm, met pasta.
1
Fruit 1 gesnipperde ui en 2 knoflookteentjes op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met 3 el olijfolie.
2
Bak 800 g extra mager stoofvlees in een grote pan op een hoog vuur met 15 g boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
3
Doe 2 blikjes van 400 g tomatenblokjes in de braadpan, samen met 3 dl water, 2 verkruimelde blokjes vleesbouillon, 1 bouquet garni en het vlees. Blus de pan waarin je het vlees hebt gebakken met 1 dl water en giet dit in de braadpan. Roer goed en laat gedurende 1 uur op een laag vuurtje sudderen, zonder deksel.
4
Snijd 250 g wortelen en 1 rode paprika (zonder de zaadjes) in blokjes. Snijd 2 stengels selderij fijn. Doe alles in de braadpan en laat nog 30 min. verdergaren met het deksel erop.
5
Kruid naar wens en serveer warm, met pasta.