1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de puntpaprika’s overlangs in 2, ontpit ze en doe ze in een ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie en bak ze 30 min.
2
Meng de falafelmix met 1,3 dl water en laat rusten.
3
Kook de kamut 10 min. in kokend gezouten water. Giet hem af en spoel hem onder koud water.
4
Kook de extrafijne bonen enkele min. in kokend gezouten water (ze moeten krokant blijven). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
5
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, met de spinazieblaadjes, het sap van de citroenen, de tahini en 5 cl water. Breng verder op smaak.
6
Laat de paprika’s uit de bokaal uitlekken en mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met 3 el olijfolie, de azijn, de suiker, de gerookte paprika, chilipoeder naar eigen smaak en zout.
7
Snijd de druiven in 2. Snijd de wortelen, de champignons, de rode ui en de radijzen in fijne plakjes (met de mandoline).
8
Snipper de lente-uitjes en de helft van de koriander fijn, schep ze bij de falafelmix. Rol 8 à 12 balletjes en bak ze op een zacht vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan met de zonnebloemolie (of een andere neutrale olie). Draai ze regelmatig om.
9
Meng de kamut met 3 el olijfolie, de rucola en de rest van de koriander.
10
Dresseer alle ingrediënten in een grote schaal (vergeet de olijven niet!) en zet de paprikasaus apart op tafel.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de puntpaprika’s overlangs in 2, ontpit ze en doe ze in een ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie en bak ze 30 min.
2
Meng de falafelmix met 1,3 dl water en laat rusten.
3
Kook de kamut 10 min. in kokend gezouten water. Giet hem af en spoel hem onder koud water.
4
Kook de extrafijne bonen enkele min. in kokend gezouten water (ze moeten krokant blijven). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
5
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, met de spinazieblaadjes, het sap van de citroenen, de tahini en 5 cl water. Breng verder op smaak.
6
Laat de paprika’s uit de bokaal uitlekken en mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met 3 el olijfolie, de azijn, de suiker, de gerookte paprika, chilipoeder naar eigen smaak en zout.
7
Snijd de druiven in 2. Snijd de wortelen, de champignons, de rode ui en de radijzen in fijne plakjes (met de mandoline).
8
Snipper de lente-uitjes en de helft van de koriander fijn, schep ze bij de falafelmix. Rol 8 à 12 balletjes en bak ze op een zacht vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan met de zonnebloemolie (of een andere neutrale olie). Draai ze regelmatig om.
9
Meng de kamut met 3 el olijfolie, de rucola en de rest van de koriander.
10
Dresseer alle ingrediënten in een grote schaal (vergeet de olijven niet!) en zet de paprikasaus apart op tafel.