Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFlexi-bordje met khorasan, groene hummus en paprikasaus
Delhaize logo
  • Flexi-bordje met khorasan, groene hummus en paprikasaus
    A

Flexi-bordje met khorasan, groene hummus en paprikasaus

door Line Couvreur
Flexi-bordje met khorasan, groene hummus en paprikasausA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 270 g zoete puntpaprika’s
  • 200 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 1/3 bussel radijzen
  • 2 wortelen
  • 100 g bruine champignons
  • 70 g jonge spinazieblaadjes
  • 50 g rucola
  • 2 lente-uien
  • 1 kleine rode ui
  • 220 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 50 g Kalamon olijven
  • 1 bussel koriander
  • 2 citroenen
  • 100 g witte druiven
  • 250 g kamut
  • 1 pakje falafelmix Al’Fez
  • 6 el rode wijnazijn
  • 3 el kristalsuiker
  • 200 g tahini
  • 8 el olijfolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el gerookte paprika
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 270 g zoete puntpaprika’s
  • 200 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 1/3 bussel radijzen
  • 2 wortelen
  • 100 g bruine champignons
  • 70 g jonge spinazieblaadjes
  • 50 g rucola
  • 2 lente-uien
  • 1 kleine rode ui
  • 220 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 50 g Kalamon olijven
  • 1 bussel koriander
  • 2 citroenen
  • 100 g witte druiven

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de puntpaprika’s overlangs in 2, ontpit ze en doe ze in een ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie en bak ze 30 min.
2
Meng de falafelmix met 1,3 dl water en laat rusten.
3
Kook de kamut 10 min. in kokend gezouten water. Giet hem af en spoel hem onder koud water.
4
Kook de extrafijne bonen enkele min. in kokend gezouten water (ze moeten krokant blijven). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
5
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, met de spinazieblaadjes, het sap van de citroenen, de tahini en 5 cl water. Breng verder op smaak.
6
Laat de paprika’s uit de bokaal uitlekken en mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met 3 el olijfolie, de azijn, de suiker, de gerookte paprika, chilipoeder naar eigen smaak en zout.
7
Snijd de druiven in 2. Snijd de wortelen, de champignons, de rode ui en de radijzen in fijne plakjes (met de mandoline).
8
Snipper de lente-uitjes en de helft van de koriander fijn, schep ze bij de falafelmix. Rol 8 à 12 balletjes en bak ze op een zacht vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan met de zonnebloemolie (of een andere neutrale olie). Draai ze regelmatig om.
9
Meng de kamut met 3 el olijfolie, de rucola en de rest van de koriander.
10
Dresseer alle ingrediënten in een grote schaal (vergeet de olijven niet!) en zet de paprikasaus apart op tafel.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de puntpaprika’s overlangs in 2, ontpit ze en doe ze in een ovenschaal. Smeer ze in met olijfolie en bak ze 30 min.
2
Meng de falafelmix met 1,3 dl water en laat rusten.
3
Kook de kamut 10 min. in kokend gezouten water. Giet hem af en spoel hem onder koud water.
4
Kook de extrafijne bonen enkele min. in kokend gezouten water (ze moeten krokant blijven). Giet ze af en laat ze in koud water schrikken.
5
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, met de spinazieblaadjes, het sap van de citroenen, de tahini en 5 cl water. Breng verder op smaak.
6
Laat de paprika’s uit de bokaal uitlekken en mix ze in de beker van de mixer of de blender fijn met 3 el olijfolie, de azijn, de suiker, de gerookte paprika, chilipoeder naar eigen smaak en zout.
7
Snijd de druiven in 2. Snijd de wortelen, de champignons, de rode ui en de radijzen in fijne plakjes (met de mandoline).
8
Snipper de lente-uitjes en de helft van de koriander fijn, schep ze bij de falafelmix. Rol 8 à 12 balletjes en bak ze op een zacht vuurtje goudbruin, in een antiaanbakpan met de zonnebloemolie (of een andere neutrale olie). Draai ze regelmatig om.
9
Meng de kamut met 3 el olijfolie, de rucola en de rest van de koriander.
10
Dresseer alle ingrediënten in een grote schaal (vergeet de olijven niet!) en zet de paprikasaus apart op tafel.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 172 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 15,7 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 5,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 172 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 15,7 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 5,4 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tahini
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
2 × 175 gr
3 voor €5
2
49
Sperziebonen | Fijn | Gebroken
Hak Sperziebonen | Fijn | Gebroken
2 × 185 gr
2de tegen -50%
1
49
Aperogroente | Radijs 230g
Delhaize Aperogroente | Radijs 230g
230 gr
2+1 gratis
2
09
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2+1 gratis
2
19
Bladspinazie | Gehakt
Hak Bladspinazie | Gehakt
245 gr
2de tegen -50%
2
55
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Kikkererwten
Hak Kikkererwten
215 gr
2de tegen -50%
2
59
Olijven | Met | Pesto
Delhaize Olijven | Met | Pesto
120 gr
2+1 gratis
2
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
Delhaize Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Tarwe | Natuur | Olijfolie
Ebly Tarwe | Natuur | Olijfolie
2 × 220 gr
2
55
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
-10% voor 3
3
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€48,89