Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKnolselder uit de oven met pindasaus
Delhaize logo
  • Knolselder uit de oven met pindasaus
    A

Knolselder uit de oven met pindasaus

door Simply Morane
Knolselder uit de oven met pindasausA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 knolselder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 schaaltje tuinkers (optioneel)
  • 50 g pinda's
  • 2 el pindakaas
  • 5 kl room
  • 100 g verse kaas, natuur
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 el tijm
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ Santa Maria
  • zout
  • peper
  • 1 knolselder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/4 schaaltje tuinkers (optioneel)
  • 50 g pinda's
  • 2 el pindakaas
  • 5 kl room
  • 100 g verse kaas, natuur
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 el tijm
  • Kruidenmolen ‘Chili Explosion’ Santa Maria
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min. (+ 1 u kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en snijd hem in 2. Snijd 2 grote vierkante stukken aluminiumfolie en bedek ze met bakpapier (in zo’n dubbele papilloten komen de voedingsmiddelen niet in contact met de aluminiumfolie). Leg de halve knolselders in het midden en bestrooi elk stuk met 1 gesnipperd teentje knoflook. Voeg de boter toe, een scheutje olijfolie, de tijm, peper en zout. Sluit de papilloten en schuif ze 1 u in de oven (de kooktijd hangt af van de grootte van de knolselder - check met een mes of hij gaar is).
2
Maak de lekker krokante afwerking: bedek een kleine ovenschaal met bakpapier, verdeel er de pinda’s over, voeg de honing toe, breng op smaak met enkele draaien van de ‘chili explosion’ kruidenmolen en 1 snufje zout. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven (houd in het oog!) en meng halverwege de baktijd. Laat afkoelen.
3
Haal de papillotten uit de oven, open ze en laat afkoelen.
4
Maak intussen de saus: meng de verse kaas, de pindakaas, de room en peper in een kom.
5
Snijd net voor het opdienen de knolselder in partjes en bestrooi ze met fijngestampte pinda’s (en eventueel een beetje tuinkers). Serveer bij het aperitief of als voorgerecht om te <em>sharen</em> en geef er de pindasaus bij om te dippen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en snijd hem in 2. Snijd 2 grote vierkante stukken aluminiumfolie en bedek ze met bakpapier (in zo’n dubbele papilloten komen de voedingsmiddelen niet in contact met de aluminiumfolie). Leg de halve knolselders in het midden en bestrooi elk stuk met 1 gesnipperd teentje knoflook. Voeg de boter toe, een scheutje olijfolie, de tijm, peper en zout. Sluit de papilloten en schuif ze 1 u in de oven (de kooktijd hangt af van de grootte van de knolselder - check met een mes of hij gaar is).
2
Maak de lekker krokante afwerking: bedek een kleine ovenschaal met bakpapier, verdeel er de pinda’s over, voeg de honing toe, breng op smaak met enkele draaien van de ‘chili explosion’ kruidenmolen en 1 snufje zout. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven (houd in het oog!) en meng halverwege de baktijd. Laat afkoelen.
3
Haal de papillotten uit de oven, open ze en laat afkoelen.
4
Maak intussen de saus: meng de verse kaas, de pindakaas, de room en peper in een kom.
5
Snijd net voor het opdienen de knolselder in partjes en bestrooi ze met fijngestampte pinda’s (en eventueel een beetje tuinkers). Serveer bij het aperitief of als voorgerecht om te <em>sharen</em> en geef er de pindasaus bij om te dippen.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 130 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 5,8 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 130 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 5,8 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 4,7 g
Belgisch
Vegetarisch
Winter
Voorgerecht