1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en snijd hem in 2. Snijd 2 grote vierkante stukken aluminiumfolie en bedek ze met bakpapier (in zo’n dubbele papilloten komen de voedingsmiddelen niet in contact met de aluminiumfolie). Leg de halve knolselders in het midden en bestrooi elk stuk met 1 gesnipperd teentje knoflook. Voeg de boter toe, een scheutje olijfolie, de tijm, peper en zout. Sluit de papilloten en schuif ze 1 u in de oven (de kooktijd hangt af van de grootte van de knolselder - check met een mes of hij gaar is).
2
Maak de lekker krokante afwerking: bedek een kleine ovenschaal met bakpapier, verdeel er de pinda’s over, voeg de honing toe, breng op smaak met enkele draaien van de ‘chili explosion’ kruidenmolen en 1 snufje zout. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven (houd in het oog!) en meng halverwege de baktijd. Laat afkoelen.
3
Haal de papillotten uit de oven, open ze en laat afkoelen.
4
Maak intussen de saus: meng de verse kaas, de pindakaas, de room en peper in een kom.
5
Snijd net voor het opdienen de knolselder in partjes en bestrooi ze met fijngestampte pinda’s (en eventueel een beetje tuinkers). Serveer bij het aperitief of als voorgerecht om te <em>sharen</em> en geef er de pindasaus bij om te dippen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de knolselder en snijd hem in 2. Snijd 2 grote vierkante stukken aluminiumfolie en bedek ze met bakpapier (in zo’n dubbele papilloten komen de voedingsmiddelen niet in contact met de aluminiumfolie). Leg de halve knolselders in het midden en bestrooi elk stuk met 1 gesnipperd teentje knoflook. Voeg de boter toe, een scheutje olijfolie, de tijm, peper en zout. Sluit de papilloten en schuif ze 1 u in de oven (de kooktijd hangt af van de grootte van de knolselder - check met een mes of hij gaar is).
2
Maak de lekker krokante afwerking: bedek een kleine ovenschaal met bakpapier, verdeel er de pinda’s over, voeg de honing toe, breng op smaak met enkele draaien van de ‘chili explosion’ kruidenmolen en 1 snufje zout. Bak 10 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven (houd in het oog!) en meng halverwege de baktijd. Laat afkoelen.
3
Haal de papillotten uit de oven, open ze en laat afkoelen.
4
Maak intussen de saus: meng de verse kaas, de pindakaas, de room en peper in een kom.
5
Snijd net voor het opdienen de knolselder in partjes en bestrooi ze met fijngestampte pinda’s (en eventueel een beetje tuinkers). Serveer bij het aperitief of als voorgerecht om te <em>sharen</em> en geef er de pindasaus bij om te dippen.