Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenTajine van lam met pruimen
Delhaize logo
  • Tajine van lam met pruimen
    B

Tajine van lam met pruimen

Tajine van lam met pruimenB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 kg lamsvlees in dikke blokjes gesneden
  • 1 g boter
  • 1 el bloem
  • 1/2 kl gemalen gember
  • 1 stokje kaneel
  • 1 bussel koriander
  • 300 g ontpitte pruimen
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • 3 el honing
  • peper
  • 1,5 el geroosterde sesamzaadjes
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 kg lamsvlees in dikke blokjes gesneden
  • 1 g boter
  • 1 el bloem
  • 1/2 kl gemalen gember
  • 1 stokje kaneel
  • 1 bussel koriander
  • 300 g ontpitte pruimen
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • 3 el honing
  • peper
  • 1,5 el geroosterde sesamzaadjes

Begin met koken

: 20 min. bereidingstijd + 1 uur 30 min. kooktijd
1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui in aan op zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
2
Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees in op hevig vuur. Neem van het vuur wanneer ze aan alle kanten mooi bruin gebakken zijn.
3
Voeg de bloem, de gember en het kaneelstokje bij de ui, roer 1 min., giet er dan 50 cl water bij. Voeg het vlees toe en ook het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander. Giet 25 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet bij in de stoofpot. Kruid met peper en zout, dek af en laat 1 uur en 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
4
Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
5
Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de gesnipperde ui in aan op zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
2
Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees in op hevig vuur. Neem van het vuur wanneer ze aan alle kanten mooi bruin gebakken zijn.
3
Voeg de bloem, de gember en het kaneelstokje bij de ui, roer 1 min., giet er dan 50 cl water bij. Voeg het vlees toe en ook het met keukentouw samengebonden bundeltje koriander. Giet 25 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet bij in de stoofpot. Kruid met peper en zout, dek af en laat 1 uur en 15 min. sudderen op heel zacht vuur.
4
Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
5
Verwijder koriander en kaneel, voeg de pruimen toe, het saffraanpoeder en de honing. Laat nog 15 min. heel zacht koken.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 783; energie (kCal): 188; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 747,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 783; energie (kCal): 188; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 4,8; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 747,68
Orientaals
Pasen,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Lamskroon | Celtic
Delhaize Lamskroon | Celtic
3 × +/- 400 gr
+/-€
17
20
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
3
35
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Droge vruchten | Pruimen | Ontpit
Delhaize Droge vruchten | Pruimen | Ontpit
2 × 250 gr
2
99
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
8
99
Honing | Acacia
Meli Honing | Acacia
375 gr
1+1 Online Only
7
35
Sesamzaad | Geroosterde
Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
95 gr
3
85

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | 5 Bessen
Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
1
99
Totaal:
+/-€84,30