Recept zoekresultatenIJskoude komkommersoep
Delhaize logo
  • IJskoude komkommersoep
    B

IJskoude komkommersoep

IJskoude komkommersoepB
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 kl groene tabasco
  • Het vruchtvlees van 2 komkommers
  • 25 g pijnboompitten
  • 100 g verse kaas in schaaltje
  • 25 g rozijnen
  • 20 dl water
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 kl groene tabasco
  • Het vruchtvlees van 2 komkommers
  • 25 g pijnboompitten
  • 100 g verse kaas in schaaltje
  • 25 g rozijnen
  • 20 dl water
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

1
Mix het vruchtvlees van de komkommers met 20 cl water, de tabasco, de pijnboompitten, de verse kaas en de rozijnen, totdat je een homogene soep verkrijgt.
2
Zet 2 uur in de koelkast. Serveer in kommen en bestrooi met gehakte peterselie.
1
Mix het vruchtvlees van de komkommers met 20 cl water, de tabasco, de pijnboompitten, de verse kaas en de rozijnen, totdat je een homogene soep verkrijgt.
2
Zet 2 uur in de koelkast. Serveer in kommen en bestrooi met gehakte peterselie.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 87; energie (kCal): 21; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 103,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 87; energie (kCal): 21; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 103,36
Vegetarisch
Diner
Lente,Zomer
Lunch