1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Neem een kom en doe er de bulgur in. Voeg het kokend water toe en laat even wellen. Giet af indien nodig.
3
Hak de dille. Pel en snipper de sjalot(ten) en de knoflook. Zet een pot op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak even zonder te kleuren, laat afkoelen. Meng er het kippengehakt door, samen met de bulgur, het ei, de dille, het pimentpoeder en het zout.
4
Maak je handen vochtig en vorm balletjes van dezelfde grootte. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en schik er de balletjes op. Bak gaar in de oven gedurende 20 minuten.
5
Schil de wortelen. Snijd overlangs in de helft en dan in stukjes van 2 cm. Kook ze beetgaar. Snijd de bieten in blokjes.
6
Bereid een vinaigrette met de rest van de olijfolie, het citroensap, de komijn, wat zout en peper. Meng de vinaigrette door de wortelen, lente-uitjes en bieten.
7
Serveer de balletjes met de groentesalade. Werk af met de jonge slablaadjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Neem een kom en doe er de bulgur in. Voeg het kokend water toe en laat even wellen. Giet af indien nodig.
3
Hak de dille. Pel en snipper de sjalot(ten) en de knoflook. Zet een pot op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak even zonder te kleuren, laat afkoelen. Meng er het kippengehakt door, samen met de bulgur, het ei, de dille, het pimentpoeder en het zout.
4
Maak je handen vochtig en vorm balletjes van dezelfde grootte. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en schik er de balletjes op. Bak gaar in de oven gedurende 20 minuten.
5
Schil de wortelen. Snijd overlangs in de helft en dan in stukjes van 2 cm. Kook ze beetgaar. Snijd de bieten in blokjes.
6
Bereid een vinaigrette met de rest van de olijfolie, het citroensap, de komijn, wat zout en peper. Meng de vinaigrette door de wortelen, lente-uitjes en bieten.
7
Serveer de balletjes met de groentesalade. Werk af met de jonge slablaadjes.