⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenQuinoa op risottowijze
Delhaize logo
B

Quinoa op risottowijze

Quinoa op risottowijzeB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g quinoa
  • 2 sjalotten
  • 180 g kaas Li P’tit Rossê van rauwe biomelk
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 bakje champignons Delhaize voor vleesbereidingen
  • 2 kl groentebouillon Taste of Inspirations
  • 1/2 bosje bieslook
  • 3 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 5 dl water
  • 300 g quinoa
  • 2 sjalotten
  • 180 g kaas Li P’tit Rossê van rauwe biomelk
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 bakje champignons Delhaize voor vleesbereidingen
  • 2 kl groentebouillon Taste of Inspirations
  • 1/2 bosje bieslook
  • 3 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 5 dl water

Begin met koken

: 35 min.
1
Doe de groentebouillon in het water. Breng het water aan de kook en houd de bouillon warm.
2
Hak de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in olijfolie. Wanneer ze glazig zijn, strooi je de quinoa erover. Laat nog 5 min. koken terwijl je blijft roeren. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg hete bouillon toe (ongeveer de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid water). Laat verder koken op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren en beetje bij beetje de hete bouillon erbij giet tot de quinoa uitgezet is (ongeveer 20 min.).
3
Giet intussen een beetje olijfolie in een pan en laat de in dikke schijven gesneden champignons bruinen. Draai regelmatig om en voeg op het einde de fijngesnipperde bieslook toe.
4
Doe de in kleine blokjes gesneden kaas bij de quinoa en voeg peper toe. Serveer meteen met de champignons.
1
Doe de groentebouillon in het water. Breng het water aan de kook en houd de bouillon warm.
2
Hak de sjalotten fijn en fruit ze op een zacht vuurtje in olijfolie. Wanneer ze glazig zijn, strooi je de quinoa erover. Laat nog 5 min. koken terwijl je blijft roeren. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg hete bouillon toe (ongeveer de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid water). Laat verder koken op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren en beetje bij beetje de hete bouillon erbij giet tot de quinoa uitgezet is (ongeveer 20 min.).
3
Giet intussen een beetje olijfolie in een pan en laat de in dikke schijven gesneden champignons bruinen. Draai regelmatig om en voeg op het einde de fijngesnipperde bieslook toe.
4
Doe de in kleine blokjes gesneden kaas bij de quinoa en voeg peper toe. Serveer meteen met de champignons.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 580; energie (kCal): 139; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 557,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 580; energie (kCal): 139; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 557,39
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Quinoa | Bio | Kookbuiltje
Bosto Quinoa | Bio | Kookbuiltje
4 x 75 gr
Bio
    4
    99
    Sjalot
    Delhaize Sjalot
    750 gr
    2
    69
    Smeerkaas | Natuur
    St Môret Smeerkaas | Natuur
    2 × 150 gr
    3
    29
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Portobello | Belgisch
    Delhaize Portobello | Belgisch
    1 st
    2
    19
    Bouillon | Groenten
    Fundo Bouillon | Groenten
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2+1 gratis
    4
    69
    Totaal:
    €26,62