1
Snijd de vis in blokjes, doe ze in een steelpan, overgiet ze met koud water en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan na 1 min. van het vuur, giet af en laat in een zeef afkoelen.
2
Verwarm de olie op 180°C. Snijd de ongeschilde aardappel met de mandoline in heel fijne plakjes. Bak ze kort in de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Doe de skreiblokjes in een kom. Meng ze met de zure room, de olijfolie en de gehakte peterselie. Breng verder op smaak.
4
Dresseer net voor het opdienen kleine quenelles skreicrème op de chips. Werk af met haringpareltjes, kleine stukjes citroen en dille.
1
Snijd de vis in blokjes, doe ze in een steelpan, overgiet ze met koud water en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan na 1 min. van het vuur, giet af en laat in een zeef afkoelen.
2
Verwarm de olie op 180°C. Snijd de ongeschilde aardappel met de mandoline in heel fijne plakjes. Bak ze kort in de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
3
Doe de skreiblokjes in een kom. Meng ze met de zure room, de olijfolie en de gehakte peterselie. Breng verder op smaak.
4
Dresseer net voor het opdienen kleine quenelles skreicrème op de chips. Werk af met haringpareltjes, kleine stukjes citroen en dille.