1
Maak de wortelen en de knolselder schoon. Schil ze en doe de groenteschillen in een grote kookpot. Maak de prei schoon, houd het wit apart en doe het groen ook in de kookpot. Giet er de 2 soorten fond en de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min. pruttelen.
2
Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in 2 en snijd elke helft overlangs nog eens in 2. Snijd de knolselder in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen en de knolselder over. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout, en bestrooi met tijm. Bak 22 min. in de oven.
3
Filter de bouillon en giet hem terug in de kookpot. Snijd de preiwitten in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 4. Doe de prei in de bouillon, voeg de witte wijn toe en laat gedurende 10 min. sudderen (voeg indien nodig een beetje water toe).
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Giet de prei af (houd de bouillon apart). Smelt de boter in de kookpot, bestuif met bloem en meng 1 min. Voeg beetje bij beetje de bouillon al kloppend toe en meng tot een mooie gladde textuur. Voeg de zure room en het sap van 1 citroen toe. Breng verder op smaak.
6
Doe alle groenten in de kookpot, breng opnieuw tot net onder het kookpunt en schik er de visfilets in porties bovenop. Zet het deksel op de pan en laat 3 à 4 min. sudderen, naargelang de grootte van de stukken. Voeg de grijze garnalen toe en haal de pan van het vuur.
7
Dien meteen op, met de rijst en citroenpartjes.
1
Maak de wortelen en de knolselder schoon. Schil ze en doe de groenteschillen in een grote kookpot. Maak de prei schoon, houd het wit apart en doe het groen ook in de kookpot. Giet er de 2 soorten fond en de bouillon bij. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 20 min. pruttelen.
2
Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in 2 en snijd elke helft overlangs nog eens in 2. Snijd de knolselder in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen en de knolselder over. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout, en bestrooi met tijm. Bak 22 min. in de oven.
3
Filter de bouillon en giet hem terug in de kookpot. Snijd de preiwitten in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 4. Doe de prei in de bouillon, voeg de witte wijn toe en laat gedurende 10 min. sudderen (voeg indien nodig een beetje water toe).
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Giet de prei af (houd de bouillon apart). Smelt de boter in de kookpot, bestuif met bloem en meng 1 min. Voeg beetje bij beetje de bouillon al kloppend toe en meng tot een mooie gladde textuur. Voeg de zure room en het sap van 1 citroen toe. Breng verder op smaak.
6
Doe alle groenten in de kookpot, breng opnieuw tot net onder het kookpunt en schik er de visfilets in porties bovenop. Zet het deksel op de pan en laat 3 à 4 min. sudderen, naargelang de grootte van de stukken. Voeg de grijze garnalen toe en haal de pan van het vuur.
7
Dien meteen op, met de rijst en citroenpartjes.