1
Breng het water, de 2 bouillonsoorten en het spek in een grote kookpot aan de kook.
2
Snijd de spitskool in lange reepjes. Snijd de geschilde wortelen en aardappelen in kleine blokjes (brunoise). Snipper de kool en de selder fijn. Voeg ze toe in de kookpot, samen met de dille en peterselie. Laat 15 min. sudderen.
3
Fruit intussen de gehakte ui op een zacht vuurtje in een braadpan met de olijfolie. Voeg na 10 min. de rode bieten in kleine blokjes toe en meng 1 min. Haal de pan van het vuur en laat rusten.
4
Voeg het citroensap, het hele gepelde teentje knoflook, het laurierblaadje en de suiker toe aan de soep. Laat nog 5 min. koken en meng dan de inhoud van de braadpan onder de soep. Breng verder op smaak, zet het deksel op de pan en laat 20 min. rusten.
5
Verwijder eventueel de kruiden en serveer. Werk elk bord af met een beetje zure room.
1
Breng het water, de 2 bouillonsoorten en het spek in een grote kookpot aan de kook.
2
Snijd de spitskool in lange reepjes. Snijd de geschilde wortelen en aardappelen in kleine blokjes (brunoise). Snipper de kool en de selder fijn. Voeg ze toe in de kookpot, samen met de dille en peterselie. Laat 15 min. sudderen.
3
Fruit intussen de gehakte ui op een zacht vuurtje in een braadpan met de olijfolie. Voeg na 10 min. de rode bieten in kleine blokjes toe en meng 1 min. Haal de pan van het vuur en laat rusten.
4
Voeg het citroensap, het hele gepelde teentje knoflook, het laurierblaadje en de suiker toe aan de soep. Laat nog 5 min. koken en meng dan de inhoud van de braadpan onder de soep. Breng verder op smaak, zet het deksel op de pan en laat 20 min. rusten.
5
Verwijder eventueel de kruiden en serveer. Werk elk bord af met een beetje zure room.