⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenHinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoen
Delhaize logo
  • Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoen
    A

Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoen

Hinderagout met chocolade, puree van kastanjepompoenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g boter
  • 600 g hinderagout
  • 1 el bloem
  • 50 cl rode wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kl mengeling van 5 Chinese kruiden
  • 28 g pure chocolade 80% cacao
  • 500 g ongeschilde en uitgeholde kastanjepompoen
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g boter
  • 600 g hinderagout
  • 1 el bloem
  • 50 cl rode wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kl mengeling van 5 Chinese kruiden
  • 28 g pure chocolade 80% cacao
  • 500 g ongeschilde en uitgeholde kastanjepompoen
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 20 min. +1 h. 30 kooktijd
1
Hak de ui en de knoflook fijn. Laat de helft van de boter smelten in een stoofpan en bak er de ui en de look in gedurende 5 min. op een zacht vuur. Verhoog het vuur, voeg de hinderagout toe, kruid en laat bruin worden.
2
Bestrooi het vlees met bloem, meng goed en voeg daarna de wijn, het kruidentuiltje en de 5 kruiden toe. Dek af en stoof gedurende 1,5 uur op een heel laag vuur. Roer af en toe. Voeg op het einde de chocolade toe en meng. Verbeter de kruiding.
3
Tijdens het stoven van de hinde, maak de kastanjepompoen klaar: snijd deze in grote blokjes en stoom ze gedurende 20 min. Haal door de groentemolen. Voeg peper en zout toe, daarna de rest van de boter en meng.
4
Op het bord: serveer de hinderagout met de kastanjepompoenpuree.
1
Hak de ui en de knoflook fijn. Laat de helft van de boter smelten in een stoofpan en bak er de ui en de look in gedurende 5 min. op een zacht vuur. Verhoog het vuur, voeg de hinderagout toe, kruid en laat bruin worden.
2
Bestrooi het vlees met bloem, meng goed en voeg daarna de wijn, het kruidentuiltje en de 5 kruiden toe. Dek af en stoof gedurende 1,5 uur op een heel laag vuur. Roer af en toe. Voeg op het einde de chocolade toe en meng. Verbeter de kruiding.
3
Tijdens het stoven van de hinde, maak de kastanjepompoen klaar: snijd deze in grote blokjes en stoom ze gedurende 20 min. Haal door de groentemolen. Voeg peper en zout toe, daarna de rest van de boter en meng.
4
Op het bord: serveer de hinderagout met de kastanjepompoenpuree.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 519,44
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 519,44
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pompoen
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Hinde | Boutgebraad
Delhaize Hinde | Boutgebraad
+/- 750 gr
+/-€
25
49
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Pays d'Oc | Merlot
Delhaize Pays d'Oc | Merlot
75 cl
2+1 gratis
3
99
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
Lindt Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet
50 gr
3
35

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€40,70