Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten
Delhaize logo
  • Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 teentjes knoflook
  • 20 g bloemsuiker
  • olijfolie
  • 5 cl artisanale pastis
  • 40 g boter
  • 4 romatomaten
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 mooie kalfskoteletten
  • 3 bolllen venkel
  • 4 teentjes knoflook
  • 20 g bloemsuiker
  • olijfolie
  • 5 cl artisanale pastis
  • 40 g boter
  • 4 romatomaten
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 mooie kalfskoteletten
  • 3 bolllen venkel

Begin met koken

: 20 min. + 2 uur kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Snij de tomaten in de lengte in tweeën. Snij de knoflook in zeer fijne reepjes. Leg de halve tomaten in een ovenschotel. Bestrooi met zout, peper en suiker, bestrook met reepjes knoflook en overgiet met olijfolie. Zet 2 uur in de oven.
2
Haal de kalfskoteletten uit de koelkast.
3
Snij de venkelbollen in dikke schijven. Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan en schik ze erin in één laag. Voeg zout en peper toe. Laat ze afgedekt stoven op een zacht vuurtje. Zet het vuur hoger en laat ze lichtjes kleuren. Voeg de pastis toe en laat 3 minuten stoven. Haal van het vuur en houd warm.
4
Voeg peper en zout toe aan de kalfskoteletten. Verwarm de boter en twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Bruin de kalfskoteletten 3 minuten aan elke kant op een hoog vuur en draai ze één keer om. Zet het vuur lager en laat nog 6 minuten bakken, draai ze één keer om en overgiet regelmatig met het bakvocht. Leg ze opzij en laat ze 8 minuten rusten alvorens ze te serveren.
5
Leg op een bord. Dresseer de kalfskoteletten met de gekonfijte groenten.
1
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Snij de tomaten in de lengte in tweeën. Snij de knoflook in zeer fijne reepjes. Leg de halve tomaten in een ovenschotel. Bestrooi met zout, peper en suiker, bestrook met reepjes knoflook en overgiet met olijfolie. Zet 2 uur in de oven.
2
Haal de kalfskoteletten uit de koelkast.
3
Snij de venkelbollen in dikke schijven. Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan en schik ze erin in één laag. Voeg zout en peper toe. Laat ze afgedekt stoven op een zacht vuurtje. Zet het vuur hoger en laat ze lichtjes kleuren. Voeg de pastis toe en laat 3 minuten stoven. Haal van het vuur en houd warm.
4
Voeg peper en zout toe aan de kalfskoteletten. Verwarm de boter en twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Bruin de kalfskoteletten 3 minuten aan elke kant op een hoog vuur en draai ze één keer om. Zet het vuur lager en laat nog 6 minuten bakken, draai ze één keer om en overgiet regelmatig met het bakvocht. Leg ze opzij en laat ze 8 minuten rusten alvorens ze te serveren.
5
Leg op een bord. Dresseer de kalfskoteletten met de gekonfijte groenten.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Pastis | 45% Alc
Pastis 51 Pastis | 45% Alc
70 cl
21
49
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
500 gr
Bio
    3
    49
    Kalfslapje
    Delhaize Kalfslapje
    +/- 212 gr
    +/-€
    4
    41
    Venkel
    Delhaize Venkel
    3 × 500 gr
    1
    79

    Reeds in je keuken

    Knoflook | Netje
    Delhaize Knoflook | Netje
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€35,55