⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenHindefilet met Mandarine Napoléon
Delhaize logo
  • Hindefilet met Mandarine Napoléon

Hindefilet met Mandarine Napoléon

Hindefilet met Mandarine Napoléon
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 appels
  • 25 g boter
  • 250 g bruine champignons
  • fleur de sel
  • 250 cl gevogeltebouillon
  • 4 hindesteaks
  • 25 g komijnzaadjes
  • 8 krielaardappelen
  • 8 cl Mandarine Napoléon
  • peper
  • 1 el sinaasappelmarmelade
  • 1 ui
  • zout
  • 2 appels
  • 25 g boter
  • 250 g bruine champignons
  • fleur de sel
  • 250 cl gevogeltebouillon
  • 4 hindesteaks
  • 25 g komijnzaadjes
  • 8 krielaardappelen
  • 8 cl Mandarine Napoléon
  • peper
  • 1 el sinaasappelmarmelade
  • 1 ui
  • zout

Begin met koken

1
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
2
Doe in een steelpan met een glas water, zout, peper en komijn en laat inkoken tot een compote.
3
Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snij ze in 4 of 6, naar gelang van de grootte.
4
Pel de ui en hak fijn. Doe de helft van de ui in een pan en laat stoven met de champignons en een ½ glas water. Breng op smaak met peper en zout.
5
Was de krielaardappeltjes en laat ze koken in een pan met licht gezouten water.
6
Laat de boter smelten in een pan en laat er de hindefilets aan beide kanten in aanbraden. Zorg ervoor dat ze van binnen roze blijven. Kruid met zout en peper.
7
Giet de Mandarine Napoléon in een pan en warm 1 min. op. Flambeer en voeg de gevogeltebouillon en de sinaasappelmarmelade toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
8
Snij de 4 hindefilets in schuine stukjes. Leg op het bord en overgiet met saus.
9
Voeg 2 krielaardappeltjes en 2 quenelles van appelcompote en champignons toe.
1
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
2
Doe in een steelpan met een glas water, zout, peper en komijn en laat inkoken tot een compote.
3
Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snij ze in 4 of 6, naar gelang van de grootte.
4
Pel de ui en hak fijn. Doe de helft van de ui in een pan en laat stoven met de champignons en een ½ glas water. Breng op smaak met peper en zout.
5
Was de krielaardappeltjes en laat ze koken in een pan met licht gezouten water.
6
Laat de boter smelten in een pan en laat er de hindefilets aan beide kanten in aanbraden. Zorg ervoor dat ze van binnen roze blijven. Kruid met zout en peper.
7
Giet de Mandarine Napoléon in een pan en warm 1 min. op. Flambeer en voeg de gevogeltebouillon en de sinaasappelmarmelade toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
8
Snij de 4 hindefilets in schuine stukjes. Leg op het bord en overgiet met saus.
9
Voeg 2 krielaardappeltjes en 2 quenelles van appelcompote en champignons toe.
Nutritionele informatie
Energie: 260 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht