Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHindefilet met Mandarine Napoléon
Delhaize logo
  • Hindefilet met Mandarine Napoléon

Hindefilet met Mandarine Napoléon

Hindefilet met Mandarine Napoléon
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 appels
  • 25 g boter
  • 250 g bruine champignons
  • fleur de sel
  • 250 cl gevogeltebouillon
  • 4 hindesteaks
  • 25 g komijnzaadjes
  • 8 krielaardappelen
  • 8 cl Mandarine Napoléon
  • peper
  • 1 el sinaasappelmarmelade
  • 1 ui
  • zout
  • 2 appels
  • 25 g boter
  • 250 g bruine champignons
  • fleur de sel
  • 250 cl gevogeltebouillon
  • 4 hindesteaks
  • 25 g komijnzaadjes
  • 8 krielaardappelen
  • 8 cl Mandarine Napoléon
  • peper
  • 1 el sinaasappelmarmelade
  • 1 ui
  • zout

Begin met koken

1
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
2
Doe in een steelpan met een glas water, zout, peper en komijn en laat inkoken tot een compote.
3
Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snij ze in 4 of 6, naar gelang van de grootte.
4
Pel de ui en hak fijn. Doe de helft van de ui in een pan en laat stoven met de champignons en een ½ glas water. Breng op smaak met peper en zout.
5
Was de krielaardappeltjes en laat ze koken in een pan met licht gezouten water.
6
Laat de boter smelten in een pan en laat er de hindefilets aan beide kanten in aanbraden. Zorg ervoor dat ze van binnen roze blijven. Kruid met zout en peper.
7
Giet de Mandarine Napoléon in een pan en warm 1 min. op. Flambeer en voeg de gevogeltebouillon en de sinaasappelmarmelade toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
8
Snij de 4 hindefilets in schuine stukjes. Leg op het bord en overgiet met saus.
9
Voeg 2 krielaardappeltjes en 2 quenelles van appelcompote en champignons toe.
1
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
2
Doe in een steelpan met een glas water, zout, peper en komijn en laat inkoken tot een compote.
3
Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snij ze in 4 of 6, naar gelang van de grootte.
4
Pel de ui en hak fijn. Doe de helft van de ui in een pan en laat stoven met de champignons en een ½ glas water. Breng op smaak met peper en zout.
5
Was de krielaardappeltjes en laat ze koken in een pan met licht gezouten water.
6
Laat de boter smelten in een pan en laat er de hindefilets aan beide kanten in aanbraden. Zorg ervoor dat ze van binnen roze blijven. Kruid met zout en peper.
7
Giet de Mandarine Napoléon in een pan en warm 1 min. op. Flambeer en voeg de gevogeltebouillon en de sinaasappelmarmelade toe. Voeg naar smaak peper en zout toe.
8
Snij de 4 hindefilets in schuine stukjes. Leg op het bord en overgiet met saus.
9
Voeg 2 krielaardappeltjes en 2 quenelles van appelcompote en champignons toe.
Nutritionele informatie
Energie: 260 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mandarijn
8 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69
    Witte champignons | Belgisch
    Delhaize Witte champignons | Belgisch
    250 gr
    1
    49
    Hinde | Boutgebraad
    Delhaize Hinde | Boutgebraad
    +/- 750 gr
    2de tegen -40%
    +/-€
    25
    49
    Kruiden | Komijn
    Santa Maria Kruiden | Komijn
    33 gr
    -10% voor 3
    3
    49
    Krielaardappelen
    Delhaize Krielaardappelen
    1 kg
    2
    89
    Confituur | Sinaasappel | Bio | FT
    Delhaize Confituur | Sinaasappel | Bio | FT
    360 gr
    Bio
      1
      89
      Gesneden ajuinen
      Delhaize Gesneden ajuinen
      600 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      45

      Reeds in je keuken

      Zachte boter
      Aubel Zachte boter
      500 gr
      -20%
      7
      03
      €8,79
      Fleur de sel | Guerande
      Delhaize Fleur de sel | Guerande
      125 gr
      3
      55
      Gevogelte | Fond | Licht
      Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
      22 cl
      3
      99
      Kruiden | Peper | Mix
      Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      +/-€40,39