1
Schil de aardappels en de zoete aardappels. Stoom ze een vijftiental minuten tot ze zacht zijn. (Gebruik deze tijd om de langoustines te pellen). Stamp de aardappels en de zoete aardappels fijn met de helft van de verse room, zout en peper. Voeg dan de bloem toe, meng goed en doe er de eieren een voor een bij. Meng opnieuw zorgvuldig.
2
Meng de geperste look, de rest van de room, het mandarijnsap, de geraspte gember en de rijstazijn. Zout en peper.
3
Laat wat boter smelten in een flensjespan. Zodra de boter heet is, zet je een vormpje in de pan en doe er een ruime lepel puree in. Wacht 30 seconden, haal voorzichtig het vormpje weg en herhaal op drie plekken in de flensjespan, waarbij je voldoende ruimte laat. Laat 2 min. op een zacht vuurtje bakken. Draai de blini’s en laat nog 1 min. bakken.
4
Vermaal de gedroogde bananenchips tot fijn poeder.
5
Leg de blini’s op het dienblad. Schep 2 langoustines, 1 lepel saus en bananenpoeder op elke blini en versier met de korianderblaadjes.
1
Schil de aardappels en de zoete aardappels. Stoom ze een vijftiental minuten tot ze zacht zijn. (Gebruik deze tijd om de langoustines te pellen). Stamp de aardappels en de zoete aardappels fijn met de helft van de verse room, zout en peper. Voeg dan de bloem toe, meng goed en doe er de eieren een voor een bij. Meng opnieuw zorgvuldig.
2
Meng de geperste look, de rest van de room, het mandarijnsap, de geraspte gember en de rijstazijn. Zout en peper.
3
Laat wat boter smelten in een flensjespan. Zodra de boter heet is, zet je een vormpje in de pan en doe er een ruime lepel puree in. Wacht 30 seconden, haal voorzichtig het vormpje weg en herhaal op drie plekken in de flensjespan, waarbij je voldoende ruimte laat. Laat 2 min. op een zacht vuurtje bakken. Draai de blini’s en laat nog 1 min. bakken.
4
Vermaal de gedroogde bananenchips tot fijn poeder.
5
Leg de blini’s op het dienblad. Schep 2 langoustines, 1 lepel saus en bananenpoeder op elke blini en versier met de korianderblaadjes.