⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRisotto van spelt met bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Risotto van spelt met bospaddenstoelen
    A

Risotto van spelt met bospaddenstoelen

Risotto van spelt met bospaddenstoelenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 10 cl droge witte wijn
  • fleur de sel
  • 400 g gemengde bospaddenstoelen
  • 6 jonge uien
  • 30 g krenten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 4 sjalotten
  • 400 g speltgranen
  • 10 cl droge witte wijn
  • fleur de sel
  • 400 g gemengde bospaddenstoelen
  • 6 jonge uien
  • 30 g krenten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 4 sjalotten
  • 400 g speltgranen

Begin met koken

1
Spoel de spelt 5 minuten onder stromend water af en laat vervolgens goed uitlekken. Pel de sjalotten en snij ze in fijne stukken.
2
Giet een beetje olijfolie in een grote pan en laat de sjalot garen. Haal van het vuur en voeg de speltgranen toe. Goed mengen. Zet opnieuw op het vuur en voeg de witte wijn toe.
3
Meng en laat koken tot alle vocht verdampt is. Verwijder het groen en de wortels van de jonge uien en snij vervolgens in schijfjes.
4
Overgiet de spelt met de gevogeltebouillon tot de granen onder staan. Doe de krenten erbij. Laat op middelhoog vuur koken en roer heel regelmatig. Herhaal de bewerking tot de spelt gaar is.
5
Maak de bospaddenstoelen schoon en verwijder alle restjes aarde. Snij de uitgedroogde stelen eraf. Leg ze in een braadpan en voeg 5 cl water toe. Laat koken en roer goed.
6
Zorg ervoor dat de paddenstoelen beetvast blijven. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze bij de spelt en de jonge uien. Laat nog enkele minuten sudderen en dien onmiddellijk op.
1
Spoel de spelt 5 minuten onder stromend water af en laat vervolgens goed uitlekken. Pel de sjalotten en snij ze in fijne stukken.
2
Giet een beetje olijfolie in een grote pan en laat de sjalot garen. Haal van het vuur en voeg de speltgranen toe. Goed mengen. Zet opnieuw op het vuur en voeg de witte wijn toe.
3
Meng en laat koken tot alle vocht verdampt is. Verwijder het groen en de wortels van de jonge uien en snij vervolgens in schijfjes.
4
Overgiet de spelt met de gevogeltebouillon tot de granen onder staan. Doe de krenten erbij. Laat op middelhoog vuur koken en roer heel regelmatig. Herhaal de bewerking tot de spelt gaar is.
5
Maak de bospaddenstoelen schoon en verwijder alle restjes aarde. Snij de uitgedroogde stelen eraf. Leg ze in een braadpan en voeg 5 cl water toe. Laat koken en roer goed.
6
Zorg ervoor dat de paddenstoelen beetvast blijven. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze bij de spelt en de jonge uien. Laat nog enkele minuten sudderen en dien onmiddellijk op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 99; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 482,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 99; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 482,62
Italiaans
Brunch
Diner
Herfst
Lunch