1
Pel de look en de sjalot en hak fijn.
3
Schil de wortel(en) en snij in schijfjes.
4
Doe bij de sjalot(ten), met de laurier en de peterselie.
5
Spoel de linzen zorgvuldig af onder stromend water.
6
Voeg ze toe aan de andere ingrediënten, met de gevogeltebouillon en het water.
7
Bewaar plukjes munt voor de versiering (1 per portie). Pluk de rest van de steeltjes. Voeg toe aan de linzen.
8
Laat 30 min. koken (de linzen moeten mals zijn).
9
Voeg de melk toe en mix tot een homogeen mengsel.
10
Giet vervolgens door de puntzeef om een gladde soep te bekomen.
11
Breng op smaak met peper en zout.
12
Laat afkoelen in de koelkast, zodat de gazpacho ijskoud is.
13
Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden en versier met de muntblaadjes.
14
Dien op met geroosterd volkorenbrood.
1
Pel de look en de sjalot en hak fijn.
3
Schil de wortel(en) en snij in schijfjes.
4
Doe bij de sjalot(ten), met de laurier en de peterselie.
5
Spoel de linzen zorgvuldig af onder stromend water.
6
Voeg ze toe aan de andere ingrediënten, met de gevogeltebouillon en het water.
7
Bewaar plukjes munt voor de versiering (1 per portie). Pluk de rest van de steeltjes. Voeg toe aan de linzen.
8
Laat 30 min. koken (de linzen moeten mals zijn).
9
Voeg de melk toe en mix tot een homogeen mengsel.
10
Giet vervolgens door de puntzeef om een gladde soep te bekomen.
11
Breng op smaak met peper en zout.
12
Laat afkoelen in de koelkast, zodat de gazpacho ijskoud is.
13
Verdeel de gazpacho net voor het opdienen over de borden en versier met de muntblaadjes.
14
Dien op met geroosterd volkorenbrood.