⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGegrilde butternut met tomaten en feta
Delhaize logo
  • Gegrilde butternut met tomaten en feta
    B

Gegrilde butternut met tomaten en feta

Gegrilde butternut met tomaten en fetaB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 butternut (pompoen)
  • 2 grote tomaten
  • 200 g feta
  • 30 g pompoenpitten
  • 5 el olijfolie
  • ras-el-hanout
  • peper
  • zout
  • 1 butternut (pompoen)
  • 2 grote tomaten
  • 200 g feta
  • 30 g pompoenpitten
  • 5 el olijfolie
  • ras-el-hanout
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 50 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd en schil de butternut. Leg de 2 helften op een plank, met de bolle kant naar boven. Maak er lange insnijdingen in, op heel korte afstand van elkaar, maar snijd niet volledig door zodat elke helft heel blijft. Leg de butternut in een ovenschaal, bestrooi met een beetje ras el hanout, zout en peper. Besprenkel met 2 el olijfolie en wrijf alles in de insnijdingen. Schuif 40 min. in de oven en besprenkel halverwege de kooktijd met een beetje olijfolie.
2
Snijd de ontpitte tomaten in blokjes. Meng ze met de verkruimelde feta, de pompoenpitten, peper, zout en 2 el olijfolie. Verdeel dit mengsel over de butternut en bak nog 10 min. Dien heel warm op, als lunch of als bijgerecht.
3
Tip: Butternuts, pompoenen en soortgenoten snijden is geen pretje. Het eenvoudigste is om eerst 1 cm aan de basis en rond de steel weg te snijden, net als een klein hoedje. Zet ze dan verticaal neer en snijd ze overlangs in 2. Leg elke helft vlak neer en schil ze indien nodig, van boven naar onder. Verwijder de pitjes met een lepel en knip de draden met een schaar.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd en schil de butternut. Leg de 2 helften op een plank, met de bolle kant naar boven. Maak er lange insnijdingen in, op heel korte afstand van elkaar, maar snijd niet volledig door zodat elke helft heel blijft. Leg de butternut in een ovenschaal, bestrooi met een beetje ras el hanout, zout en peper. Besprenkel met 2 el olijfolie en wrijf alles in de insnijdingen. Schuif 40 min. in de oven en besprenkel halverwege de kooktijd met een beetje olijfolie.
2
Snijd de ontpitte tomaten in blokjes. Meng ze met de verkruimelde feta, de pompoenpitten, peper, zout en 2 el olijfolie. Verdeel dit mengsel over de butternut en bak nog 10 min. Dien heel warm op, als lunch of als bijgerecht.
3
Tip: Butternuts, pompoenen en soortgenoten snijden is geen pretje. Het eenvoudigste is om eerst 1 cm aan de basis en rond de steel weg te snijden, net als een klein hoedje. Zet ze dan verticaal neer en snijd ze overlangs in 2. Leg elke helft vlak neer en schil ze indien nodig, van boven naar onder. Verwijder de pitjes met een lepel en knip de draden met een schaar.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 105 kcal - Vetten: 7,1 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 3,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 105 kcal - Vetten: 7,1 g - Koolhydraten: 3,2 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 3,5 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht