1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd en schil de butternut. Leg de 2 helften op een plank, met de bolle kant naar boven. Maak er lange insnijdingen in, op heel korte afstand van elkaar, maar snijd niet volledig door zodat elke helft heel blijft. Leg de butternut in een ovenschaal, bestrooi met een beetje ras el hanout, zout en peper. Besprenkel met 2 el olijfolie en wrijf alles in de insnijdingen. Schuif 40 min. in de oven en besprenkel halverwege de kooktijd met een beetje olijfolie.
2
Snijd de ontpitte tomaten in blokjes. Meng ze met de verkruimelde feta, de pompoenpitten, peper, zout en 2 el olijfolie. Verdeel dit mengsel over de butternut en bak nog 10 min. Dien heel warm op, als lunch of als bijgerecht.
3
Tip: Butternuts, pompoenen en soortgenoten snijden is geen pretje. Het eenvoudigste is om eerst 1 cm aan de basis en rond de steel weg te snijden, net als een klein hoedje. Zet ze dan verticaal neer en snijd ze overlangs in 2. Leg elke helft vlak neer en schil ze indien nodig, van boven naar onder. Verwijder de pitjes met een lepel en knip de draden met een schaar.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd en schil de butternut. Leg de 2 helften op een plank, met de bolle kant naar boven. Maak er lange insnijdingen in, op heel korte afstand van elkaar, maar snijd niet volledig door zodat elke helft heel blijft. Leg de butternut in een ovenschaal, bestrooi met een beetje ras el hanout, zout en peper. Besprenkel met 2 el olijfolie en wrijf alles in de insnijdingen. Schuif 40 min. in de oven en besprenkel halverwege de kooktijd met een beetje olijfolie.
2
Snijd de ontpitte tomaten in blokjes. Meng ze met de verkruimelde feta, de pompoenpitten, peper, zout en 2 el olijfolie. Verdeel dit mengsel over de butternut en bak nog 10 min. Dien heel warm op, als lunch of als bijgerecht.
3
Tip: Butternuts, pompoenen en soortgenoten snijden is geen pretje. Het eenvoudigste is om eerst 1 cm aan de basis en rond de steel weg te snijden, net als een klein hoedje. Zet ze dan verticaal neer en snijd ze overlangs in 2. Leg elke helft vlak neer en schil ze indien nodig, van boven naar onder. Verwijder de pitjes met een lepel en knip de draden met een schaar.