Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTraybake met spruitjes, rode bieten, peer en kruidige tofoe-ricotta
Delhaize logo
  • Traybake met spruitjes, rode bieten, peer en kruidige tofoe-ricotta
    A

Traybake met spruitjes, rode bieten, peer en kruidige tofoe-ricotta

Traybake met spruitjes, rode bieten, peer en kruidige tofoe-ricottaA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 250 g tofu
  • 200 g kleine gekookte rode bieten
  • 650 g spruiten
  • 1 peer
  • 1 citroen
  • 50 g walnoten
  • 1 dl plantaardig alternatief voor room (soja)
  • 5 cl olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl gedroogde basilicum
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 250 g tofu
  • 200 g kleine gekookte rode bieten
  • 650 g spruiten
  • 1 peer
  • 1 citroen
  • 50 g walnoten
  • 1 dl plantaardig alternatief voor room (soja)
  • 5 cl olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl gedroogde basilicum
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min. (+ 30 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd het onderste gedeelte weg en snijd ze in 2. Verdeel de spruitjes over een ovenschaal, voeg de rode bietjes toe en meng er 2 el olijfolie onder. Kruid met zout en peper.
2
Mix de tofu in blokjes, het sap van de citroen, de sojaroom, 5 cl olijfolie, 1 kl zout, het basilicum en de rozemarijn in de beker van de mixer of de blender fijn, tot een gladde pasta.
3
Snijd de peer in 8 partjes (al dan niet geschild, naar eigen smaak) en voeg ze toe in de schaal. Verdeel er kleine toefjes ‘ricotta’ bovenop en schuif 30 min. in de oven.
4
Gril de noten intussen kort, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof.
5
Bestrooi de schaal met de noten en dien op.
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd het onderste gedeelte weg en snijd ze in 2. Verdeel de spruitjes over een ovenschaal, voeg de rode bietjes toe en meng er 2 el olijfolie onder. Kruid met zout en peper.
2
Mix de tofu in blokjes, het sap van de citroen, de sojaroom, 5 cl olijfolie, 1 kl zout, het basilicum en de rozemarijn in de beker van de mixer of de blender fijn, tot een gladde pasta.
3
Snijd de peer in 8 partjes (al dan niet geschild, naar eigen smaak) en voeg ze toe in de schaal. Verdeel er kleine toefjes ‘ricotta’ bovenop en schuif 30 min. in de oven.
4
Gril de noten intussen kort, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof.
5
Bestrooi de schaal met de noten en dien op.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 115 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 6,1 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 115 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 6,1 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 4,7 g
Belgisch
Vegan
Winter
Lunch